Ιταλία: Εμβολίασαν 23χρονη με όλο το φιαλίδιο 6 δόσεων της Pfizer από λάθος!

Νεαρή Ιταλίδα η οποία είναι φοιτήτρια ιατρικής κατά τον εμβολιασμό της, έλαβε από λάθος έξι δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech μαζί. Ένα ολόκληρο φιαλίδιο του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος δηλαδή, το οποίο κανονικά προορίζεται και επαρκεί για τον πλήρες εμβολιασμό, (και με τις δύο δόσεις για τον καθένα), τριών ενηλίκων.

Το απίστευτο λάθος έγινε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, σε νοσοκομείο της Τοσκάνης, όπου και τέθηκε υπό παρακολούθηση η κοπέλα, χωρίς ευχτυχώς  η υγεία της, να παρουσιάζει επιπλοκές.

Μία νοσηλεύτρια ήταν εκείνη που έκανε λάθος και αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό της 23χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων.

«Περιστατικό άνευ προηγουμένου»

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε από την εφημερίδα La Nazione. Σύμφωνα με φήμες, η κατάσταση υγείας της 23χρονης ήταν καλή το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ είχε μόνο έναν ελαφρύ πονοκέφαλο.

Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία.

Παρόμοιο περιστατικό, έχει συμβεί στη Γερμανία, αλλά με χορήγηση πέντε δόσεων.

Για αυτό τον λόγο υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, διότι κανείς δεν γνωρίζει ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες.

Μητέρα 23χρονης: «Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο»

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος εκ μέρους της νοσηλεύτριας που ανέλαβε τον εμβολιασμό της κόρης μου», αναφέρει η μητέρα της 23χρονης φοιτήτριας στη Nazione.

Το ιατρικό προσωπικό παραδέχθηκε αμέσως ότι είχε γίνει λάθος και φρόντισε να θέσει την νεαρή υπό παρακολούθηση, για τυχόν επιπλοκές.

«Από αυτά που γνωρίζουμε», αναφέρει η μητέρα, «το σκεύασμα δεν είχε διαλυθεί, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Και για κάποιους λόγους, που σίγουρα θα πρέπει να καταστούν σαφείς, χορήγησαν στην κόρη μου ολόκληρη την ποσότητα, που ισούται με έξι δόσεις του εμβολίου», προσθέτει η ίδια.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, La Nazione, SECOLO D’ Italia