Επιτυχής η επανεκκίνηση των σχολείων: Η συμβολή των Self Test

Επιτυχημένη κρίνεται από το υπουργείο Παιδείας, η πρεμιέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων (Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία) και των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου.

Οι αποστάσεις, τα μέτρα προστασίας και τα self test λειτούργησαν, σύμφωνα με το υπουργείο, κάτι που συνιστά θετικό οιωνό ενόψει των Πανελλαδικών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου (ΓΕΛ) και 15/6 (ΕΠΑΛ).

Φυσικά, στόχος είναι να μην κλείσουν τα σχολεία εκ νέου, αλλά και να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να επανακάμψουν σε συνθήκες πλήρους επιστροφής στην κανονικότητα μαθητές και δάσκαλοι.

Προβλήματα εντοπίστηκαν την Κυριακή το βράδυ αλλά και τη Δευτέρα, καθώς υπερφορτώθηκε και «κράσαρε» η πλατφόρμα υποβολής των αποτελεσμάτων των self test μαθητών/εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου, πολλοί πήγαν στο σχολείο με χειρόγραφη δήλωση αποτελέσματος.

Ωστόσο, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι δεν θα επαναληφθούν τα προβλήματα την Τετάρτη, οπότε και οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν στην πλατφόρμα εκ νέου τα αποτελέσματα από τα self test.