Η πανδημία «σφυροκοπά» την Τουρκία-Άγγιξαν τις 50.000 οι νέες μολύνσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία, μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία στις αρχές Μαρτίου.

Ειδικότερα,  σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σημειώθηκε ένα αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, με 49.584 μολύνσεις να καταγράφονται το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ την ίδια ώρα ο ημερήσιος αριθμός θανάτων που συνδέονται με την νόσο άγγιξε υψηλό ρεκόρ τριμήνου.

Παράλληλα, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 211 άνθρωποι λόγω επιπλοκών της νόσου, ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές Ιανουαρίου στην Τουρκία. Το σύνολο θανάτων από την Covid-19 από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 32.456.

Πέμπτη στον κόσμο σε ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού η Τουρκία

Ενόψει των συνθηκών αυτών, την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, μεταξύ άλλων την επαναφορά ολικού lockdown σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που φέτος ξεκινά στις 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, η Τουρκία καταγράφεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως ως η χώρα με τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε εβδομαδιαίο μέσο όρο.