Συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι-«Στο τραπέζι» τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πραγματοποιεί από το απόγευμα της Τρίτης έκτακτη σύσκεψη και επί τάπητος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τεθεί τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη.

Ειδικότερα, πρόκειται για συνεδρίαση της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία και εξετάζει τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία οδήγησαν την περασμένη Παρασκευή σε ανατροπή της απόφασης για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και χαλάρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων στις περιοχές αυτές.

Επισημαίνεται ότι την Τετάρτη αναμένεται να εξεταστεί το θέμα στην ολομέλεια της επιτροπής με τη συμμετοχή των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, θα συζητηθεί και το θέμα του ανοίγματος των σχολείων και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συμμετάσχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιδημιολογική εικόνα στις τρεις παραπάνω περιοχές είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη. Ενδεικτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 622 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, 98 στην Κοζάνη και 135 στην Αχαΐα. Αντίστοιχα, καταγράφηκε αύξηση 56% στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης, ενώ στην Πάτρα κατέγραψε μικρή υποχώρηση της τάξης του 5%.