Προκαλεί ο πρόεδρος του Μεξικού-Αρνείται να φορέσει μάσκα μετά την ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δήλωσε ότι δεν θα φοράει μάσκα τώρα που ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέτρο υποστηρίζεται τόσο από τους αξιωματούχους όσο και από τους πολίτες της χώρας.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 24 Ιανουαρίου, αγνόησε τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις από δημοσιογράφους σχετικά με το ενδεχόμενο να φοράει μάσκα, ώστε να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. «Όχι, όχι», απάντησε ο πρόεδρος. «Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών, τώρα δεν είμαι μεταδοτικός».

Όταν ρωτήθηκε σήμερα για πρώτη φορά εάν θα δώσει το παράδειγμα φορώντας μάσκα, εκείνος απέφυγε το ερώτημα και αντ’ αυτού κατήγγειλε ότι οι αντίπαλοί του θέλουν να τον ανατρέψουν.

Υπέρ του μέτρου οι πολίτες του Μεξικού

Σε αντίθεση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του, ο Μεξικανός πρόεδρος αποφεύγει να φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η συμπεριφορά του, εν τούτοις, πάει κόντρα στην κοινή γνώμη της χώρας, με τους πολίτες του Μεξικού στην πλειοψηφία τους να θεωρούν ότι το να φοράνε μάσκα είναι χρήσιμο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Μετά τη θετική διάγνωση του προέδρου τους, ορισμένοι Μεξικανοί είπαν πως πιστεύουν ότι θα μπορούσε να μην είχε μολυνθεί, εάν φορούσε μάσκα και σεβόταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης περισσότερο.

Ο Λόπες Ομπραδόρ παρ’ όλα αυτά εξήρε την κυβέρνησή του που δεν επέβαλε αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση του ιού, ο οποίος έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 166.000 ανθρώπους στη χώρα.