Σε αμφιλεγόμενα, ενίοτε και επικίνδυνα γιατροσόφια, καταφεύγουν στην Τουρκία, όπου εξακολουθεί να θερίζει η πανδημία του νέου κορωνοϊού, προκειμένου όπως πιστεύουν να προστατευθούν από την μετάδοσή του.
Έτσι μετά τα λίτρα κολόνιας λεμόνι, στη μάχη εναντίον του ιού οι Τούρκοι επιστρατεύουν τώρα τις… μέλισσες.
Το τσίμπημα ως… εμβόλιο
Όπως αναφέρει η Hurriyet, στην απατολική επαρχία Μαλάτια της Τουρκίας, κάποιοι άνθρωποι θεωρούν το τσίμπημα της μέλισσας ως «ασπίδα» από το COVID-19 και έτσι αφήνουν τα συμπαθή έντομα να τους τσιμπάνε για να προστατευθούν.
Μάλιστα, μελισσοκόμος δηλώνει ότι κάποιοι του… κλείνουν ραντεβού, προκειμένου να πάνε στις κυψέλες που διατηρεί ώστε να τους τσιμπήσουν μέλισσες, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα τσιμπήματα θεράπευσαν ρευματικούς πόνους από τους οποίους υπέφερε.
Προσοχή, κίνδυνος
Ωστόσο, γιατροί προειδοποιούν ότι το τσίμπημα της μέλισσας, εκτός από οδυνηρό, μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίο για ανθρώπους που είναι αλλεργικοί, καθώς μπορεί να τους προκαλέσει μέχρι και αναφυλακτικό σοκ.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως έρευνα που να συσχετίζει την προστασία από τον κορωνοϊό με το τσίμπημα της μέλισσας και προσπαθούν να αποτρέψουν τους πολίτες από το να υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε τέτοια πράξη.