Θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία από την αρχή της πανδημίας

Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες στην Ιταλία οι νέες μολύνσεις από κορωνοϊό ανήλθαν σε 13.633 και 472 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 264.728 διαγνωστικά τεστ, το 5,1% των οποίων ήταν θετικό στον ιό.

Από την αρχή της πανδημίας στην χώρα έχουν μολυνθεί συνολικά 2.441.854 άνθρωποι και έχουν χάσει τη ζωή τους  84.674 ασθενείς με Covid-19. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι 23 λιγότεροι και 354 λιγότεροι αυτοί που βρίσκονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Κάτω από το 1 ο δείκτης Rt 

Στο μεταξύ, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας γνωστοποίησε ότι μετά από πέντε εβδομάδες ο δείκτης μετάδοσης Rt έπεσε και πάλι κάτω από το 1 και πιο συγκεκριμένα είναι 0,97. Σε σύνολο 21 περιφερειών, σε τέσσερις υπάρχει ακόμη υψηλός κίνδυνος μετάδοσης του ιού, σε 11 ο κίνδυνος χαρακτηρίζεται ήπιος και σε 6 χαμηλός.

Με βάση κάποια επιπλέον επιδημιολογικά στοιχεία που απέστειλε στην κυβέρνηση της Ρώμης η περιφέρεια της Λομβαρδίας, στην περιοχή αυτή πρόκειται να σταματήσουν να εφαρμόζονται οι αυστηροί περιορισμοί της «κόκκινης ζώνης», με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και λειτουργία των καταστημάτων.