Δημοσκόπηση ALCO: Σταθερή πρωτιά για ΝΔ-Ποια η γνώμη των πολιτών για τους εμβολιασμούς

Ισχυρό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της ALCO ,για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Μεταξύ των ευρημάτων της έρευνας καταγράφεται δυσαρέσκεια για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για την πορεία της επιχείρησης εμβολιασμού. Παρ΄όλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Πρόθεση ψήφου

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ διαφορά δηλαδή 15,1 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%. Άλλο κόμμα 5,6%. Στο 11,8% οι αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό το 45% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 30% κανέναν και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα.

Η άποψη των πολιτών τον ανασχηματισμό

Το 44% εκτιμά πως στον ανασχηματισμό θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες αλλαγές, το 38% δεν τοποθετείται, ενώ το 18% απαντά πως οι αλλαγές είναι σωστές.

Ως προς τα μέτρα στήριξης το 45% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, ενώ το 41% απαντά πως είναι ικανοποιημένο.

Το 60% απαντά πως η κυβέρνηση πορεύεται με το «βλέποντας και κάνοντας», στο μέτωπο της πανδημίας, ενώ το 32% εκτιμά πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο.

Επιχείρηση εμβολιασμών

Στο 43% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου εμβολιασμών, ενώ το 36% δηλώνει ικανοποιημένο.

To 62% κρίνει αρνητικά τους εμβολιασμούς εκτός προγράμματος κυβερνητικών στελεχών ενώ το 22% θετικά.

Το 48% απαντά πως θα εμβολιαστεί άμεσα, ενώ το 31% απαντά πως θα περιμένει. Το 17% απαντά πως δεν θα εμβολιαστεί καθόλου.