Θλιβερό ρεκόρ θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Πορτογαλία

Αρνητικό ρεκόρ 167 θανάτων λόγω του κορωνοϊού κατέγραψε η Πορτογαλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με συνέπεια το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στη χώρα σε 9.028, όπως γνωστοποίησε η Αρχή Υγείας DGS.

Η χώρα των 10.000.000 κατοίκων, η οποία έχει τεθεί σε lockdown από την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε επίσης αριθμό-ρεκόρ ασθενών  με Covid-19, που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, λίγο πιο κάτω από τη μέγιστη κατανομή των 672 κλινών ΜΕΘ από το σύνολο των λίγο παραπάνω των 1.000 κλινών στην Πορτογαλία, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Η DGS ανακοίνωσε επίσης 6.702 νέες μολύνσεις σήμερα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 556.503. «Ο αντίκτυπος είναι τεράστιος, διότι ο αριθμός των κλινών δεν αυξάνεται, οι τοίχοι δεν διαστέλλονται και οι υγειονομικοί δεν πολλαπλασιάζονται», ανέφερε στο Reuters ο Αντόνιο Πάις ντε Λακέρντα, γιατρός στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λισαβόνας, Santa Maria, όπου τα περισσότερα κρεβάτια της εντατικής είναι κατειλημμένα από ασθενείς με κορωνοϊό.