Μικρή «ανάσα» για την Ιταλία-Μείωση του αριθμού κρουσμάτων και θανάτων λόγω κορωνοϊού

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, καθώς ανακοινώθηκαν 18.020 νέα κρούσματα και 414 θάνατοι, αριθμοί μειωμένοι σε σχέση με τους αντίστοιχους της χθεσινής ημέρας.

Συγκεκριμένα, χθες τα περιστατικά ήταν 20.331 και οι θάνατοι ανήλθαν σε 548, ενώ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 77.291 άνθρωποι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 121.275 διαγνωστικά τεστ, το 14,8% των οποίων προέκυψε θετικό.

Σε σχέση με χθες, στις ιταλικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται 16 περισσότεροι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 117 περισσότεροι.

Αναφορικά με τις περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι η περιφέρεια Βένετο, με 3.595 περιστατικά. Ακολουθούν η Λομβαρδία, με 2.799, η Εμίλια Ρομάνια, με 2.228 κρούσματα, και το Λάτιο με 1.779.

Στο μεταξύ, οι ιταλικές αρχές γνωστοποίησαν ότι η χώρα είναι η πρώτη στην Ευρώπη σε ποσοστό κατοίκων που έως τώρα έχουν εμβολιασθεί, και όγδοη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα και απαγορεύσεις σε έξι περιοχές της χώρας, και πιο συγκεκριμένα στις περιφέρειες με πρωτεύουσες το Μπάρι, τη Ρώμη, τη Βενετία, το Ρήγιο της Καλαβρίας και τη Γένοβα.