Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» η Μ. Βρετανία-Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Προβληματισμό και ανησυχίες προκαλεί η εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού στη Μ. Βρετανία, καθώς οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πάνω από 50.000 κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί μετά την έναρξη μαζικών τεστ στα μέσα του έτους. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 53.135 μολύνσεις, αριθμός αισθητά αυξημένος σε σχέση με τις 41.385 που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη μέρα.

Παράλληλα, 414 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου, αριθμός επίσης αυξημένος συγκριτικά με τους 357 που καταγράφηκαν χθες. Από την έναρξη της πανδημίας στη Μ. Βρετανία 71.567 άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή λόγω του COVID-19.

Μαζί με την Ιταλία, η Βρετανία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη και τώρα έχει έρθει αντιμέτωπη με μια μετάλλαξη του ιού, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτερα.

Πρωτοφανή επίπεδα μόλυνσης από COVID-19 στη Μ. Βρετανία

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε πρωτοφανή επίπεδα μόλυνσης από την Covid-19 σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα καθώς τα νοσοκομεία μας βρίσκονται στην πιο ευάλωτη κατάσταση», δήλωσε η Σούζαν Χόπκινς, αναπληρώτρια διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας λοιμώξεων της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Η ίδια επεσήμανε πως ορισμένες από τις αυξήσεις στους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων αντικατοπτρίζουν καθυστερημένες εγγραφές σε απολογισμούς λόγω των Χριστουγέννων, ωστόσο τα στοιχεία αποτελούν «σε μεγάλο βαθμό αντανάκλαση μιας πραγματικής αύξησης».