Το «click in shop» έρχεται να αντικαταστήσει το «click away»-Πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα αγορών

Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να καταρτίσει σχέδιο σταδιακής επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη χώρα μας, ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να κινείται η αγορά.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Open, το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται έναν νέο τρόπο πραγματοποίησης αγορών για να διευκολυνθούν οι καταναλωτές, εφόσον το επιτρέψουν οι εξελίξεις στο επίπεδο των επιδημιολογικών δεδομένων. Αυτό το νέο σύστημα ονομάζεται «click in the shop» το οποίο θα έρθει να αντικαταστήσει το «click away».

Στα πλαίσια αυτού, οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα. Αυτό που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί είναι εάν θα εξυπηρετείται ένας ένας πελάτης μέσα στο κατάστημα ή εάν θα υπάρχει ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών. Στόχος είναι η επαναλειτουργία των καταστημάτων να μην απέχει πολύ από τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου.

Α. Γεωργιάδης: Χαλάρωση των μέτρων αν η εικόνα της πανδημίας συνεχίσει να έχει πτωτική πορεία

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. «Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα», ανέφερε ο υπουργός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα γίνει αυτό.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι αν όλα πάνε βάσει σχεδίου «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», συμπληρώνοντας ότι «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».