Σε υψηλά επίπεδα οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία-Στο «τραπέζι» νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας

Στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανήλθαν σήμερα σε 12.030 και 491 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 103.000 διαγνωστικά τεστ και το 11,6% προέκυψε θετικό. Σημειώνεται ότι χθες τα περιστατικά ήταν 17.938, ενώ ανακοινώθηκαν 484 ακόμη θάνατοι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες διενεργούνται λιγότερα τεστ. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 63 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 30 περισσότεροι.

Αναφορικά με τις περιφέρειες της Ιταλίας στις οποίες εντοπίζονται τα περισσότερα περιστατικά σήμερα, στο Βένετο καταγράφηκαν 2.829, στην Εμίλια Ρομάνια 1.574 με κύρια πόλη την Μπολόνια, στο Λάτιο 1.315 με πρωτεύουσα τη Ρώμη και στην Καμπανία 1.088 με μεγαλύτερο αστικό κέντρο τη Νάπολη.

Ένα βήμα πριν την έγκριση νέων μέτρων

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές γνωστοποίησαν ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων, στη φάση αυτή, κινείται στο ίδιο επίπεδο με εκείνον της δεύτερης εβδομάδας του Οκτωβρίου, όταν άρχισε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σχολιαστές επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε προτίθεται να εγκρίνει σειρά νέων περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις των πολιτών και τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία είναι πιθανό να ισχύσουν από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και την Πρωτοχρονιά, έτσι ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα μολύνσεων κατά τη διάρκεια των εορτών.