Σχόλιο Α. Γεωργιάδη για το «clickaway»: Δεν έχει βρεθεί καλύτερος τρόπος από αυτό για τη λειτουργία του εμπορίου

ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ενόψει της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, με το lockdown να παραμένει σε ισχύ, το click away είναι ένα θετικό μέτρο για τη λειτουργία του εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι συμμετείχε σε σύσκεψη 3,5 ωρών με τους εμπορικούς φορείς της χώρας αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δεν έχει βρεθεί εναλλακτικός, καλύτερος τρόπος από το «clickaway»

«Δεν έχει βρεθεί εναλλακτικός, καλύτερος τρόπος από αυτό! Για να δουλέψει μερικώς το εμπόριο. Δεν ισχυριστήκαμε ότι θα ισοφαρίσει τον τζίρο των γιορτών», σημείωσε ο υπουργός, ενώ απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης τόνισε το εξής: «Σας διαβεβαιώ ότι στο μέτρο του εφικτού η παράδοση εκτός είναι ένα θετικό μέτρο».

Επί του επιχειρήματος ότι το μέτρο αυτό ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, υπογράμμισε ότι ο μόνος λόγος που ελήφθη η απόφαση είναι για να μπορέσει να λειτουργήσει έστω και μερικώς το εμπόριο. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη πως οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση, καθώς από τα 150.000 πακέτα ημερησίως που έπρεπε να παραδώσουν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, έφτασαν τελικώς στα 500.000.

Πολύ ενθαρρυντικές οι δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του-Πρόθυμοι να ακούσουμε εποικοδομητικές προτάσεις

«Οι εταιρείες σταμάτησαν να παραλαμβάνουν! Δεν έπρεπε να βρούμε τρόπο να μεταφέρουμε σε εναλλακτικό κανάλι, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία;», αναρωτήθηκε ο υπουργός, και συμπλήρωσε: «Αυτό το εναλλακτικό κανάλι είναι το click away! Που τόσο πολύ σκανδάλισε τον Τσίπρα και τη Γεννηματά. Οι πρώτες δύο μέρες είναι περισσότερο από ενθαρρυντικές. Δεκάδες χιλιάδες παραγγελίες εκτελέστηκαν! Παραγγελίες που θα πήγαιναν στα κούριερ.

Προφανώς, οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα δουλέψουν όσο οι μεγάλες, γιατί δεν είναι τόσο οργανωμένες. Έχετε κάποια καλή ιδέα που δεν έχουμε σκεφτεί; Όχι να έρχεστε και να κάνετε κριτική! Όταν έχουμε πραγματικό πρόβλημα, που δεν δημιούργησε η κυβέρνηση αλλά η φύση! Αν έχετε εποικοδομητικές προτάσεις είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.