Μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία-Σταθερά υψηλός ο αριθμός των θανάτων

Μείωση παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά οι θάνατοι λόγω της νόσου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Σήμερα διαγνώσθηκαν 20.709 νέες μολύνσεις και 684 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σημειώνεται ότι χθες καταγράφηκαν 19.350 κρούσματα και τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν 182.100. Το περασμένο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 785 άνθρωποι.

Σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, όταν οι νεκροί είχαν ξεπεράσει σε ημερήσια βάση τις είκοσι πέντε χιλιάδες, είναι σαφές ότι ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας άρχισε να περιορίζεται.

Παρά ταύτα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει ότι η Ιταλία, από τις 22 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, ήταν η τέταρτη χώρα παγκοσμίως σε καταγραφή κρουσμάτων COVID -19.

Μείωση πάντως σημειώθηκε και στον αριθμό των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας (47 λιγότεροι σε σχέση με χθες), όπως και στους νοσοκομειακούς θαλάμους (357 λιγότεροι).

Όσον αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση παραμένει η Λομβαρδία (3.425) ενώ ακολουθούν το Βένετο (2.782), η Καμπανία (1.842) με πρωτεύουσα τη Νάπολη και η περιφέρεια Λάτιο (1.791) με κύρια πόλη τη Ρώμη.