Η Μελάνια πιέζει τον Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του - Ο Τζορτζ Μπους, τον αδειάζει & εύχεται στον Τζο Μπάιντεν

Να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, συμβουλεύουν η Μελάνια Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και ανώτερος σύμβουλος του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με όσα είπαν δύο πηγές του Λευκού Οίκου στο CNN.

Η κίνηση τους αυτή δραματοποιεί όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον Λευκό Οίκο, όπου έχει «ταμπουρωθεί» ο απερχόμενος πρόεδρος αρνούμενος να δει την πραγματικότητα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να επιμένει ότι ο Μπάιντεν «βιάζεται να ποζάρει ψευδώς ως νικητής» και ότι ο αγώνας είναι «πολύ μακριά», υπονοώντας τις νομικές διαδικασίες που έχει ξεκινήσει για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Εκλογές ΗΠΑ: Οι ρεπουμπλικάνοι "κρεμάνε" τον Τραμπ - Πιέσεις να αποδεχθεί  την ήττα | Pentapostagma

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν όχι μόνο κέρδισε τις εκλογές των εκλεκτόρων με καθαρή νίκη, αλλά κατέκτησε και την πλειοψηφία του Αμερικανικού λαού συγκεντρώνοντας 4 εκατομμύρια περισσότερους ψήφους

“Δεν θα ξεκουραστώ έως ότου ο Αμερικανός λαός μετρήσει τις έντιμες ψήφους που τους αξίζει και που απαιτεί η Δημοκρατία”, δήλωσε ο Τραμπ ανακοινώνοντας ότι   η νομική μάχη της επιτροπής εκστρατείας του θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, αναπληρώτρια διευθύντρια της καμπάνιας Μπάιντεν- Χάρις δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμμία επικοινωνία μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ ή μεταξύ εκπροσώπων τους, μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος των εκλογών – κάτι ασυνήθιστο στην πρόσφατη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Τζορτζ Μπους "τελείωσε" τον Τραμπ- Πήρε τηλέφωνο και συνεχάρη τον... |  Διεθνή Ειδήσεις

Τζορτζ Mπους: “Έδωσα συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν. Οι εκλογές ήταν δίκαιες και το αποτέλεσμα ξεκάθαρο”

Ο τέως (Ρεπουμπλικάνος) πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε αργά την Κυριακή το βράδυ (ώρα Ελλάδος) ότι τηλεφώνησε και συνεχάρη τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Χάρις, διαβαιώνοντάς τους ότι  η εκλογική αναμέτρηση ήταν «θεμελιωδώς δίκαιη» και ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο.”

Η χειρονομία του Μπους, εκθέτει τον απερχόμενο πρόεδρο του κόμματός του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέχρι στιγμής αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί την ήττα του και να τηλεφωνήσει στον νικητή αντίπαλό του.

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει την εξουσία - O Τραμπ ακόμη δεν αναγνωρίζει  την ήττα του

“O Τζο Μπάιντεν είναι καλός άνθρωπος”

“Αν και έχουμε πολιτικές διαφορές, γνωρίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι καλός άνθρωπος, και ότι κέρδισε την ευκαιρία να ηγηθεί και να ενώσει τη χώρα μας”, δήλωσε ο Μπους. Σημείωσε επίσης το γεγονός ότι “ο εκλεγμένος Πρόεδρος δήλωσε ότι ενώ διεκδίκησε την προεδρία  ως Δημοκρατικός, θα κυβερνήσει ως πρόεδρος όλων των Αμερικανών».

Έκανα το ίδιο που έκανα στο παρελθόν στους Προέδρους Τραμπ και Ομπάμα: πρόσφερα τις προσευχές μου και τις ευχές μου για την επιτυχία του Τζο μπάιντεν και τη δέσμευσή μου να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ “, είπε ο τ. πρόεδρος.

Ο Μπους δήλωσε επίσης ότι συνεχάρη και τον Ντόναλντ Τραμπ “για τη δυναμική εκστρατεία του”, επισημαίνοντάς του ότι ήταν “εξαιρετικό το πολιτικό του επίτευγμα” να λάβει την ψήφο περισσότερων από 70 εκατομμυρίων Αμερικανών, του δεύτερου πιο ιστορικού ποσοστού μετά από αυτό του  Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπους το 2.000 εκλέχθηκε με πολύ μικρότερο περιθώριο από αυτό που εκλέγεται τώρα ο Μπάιντεν, κερδίζοντας τον τότε Δημοκρατικό υποψήφιο,  Αλ Γκορ με 537 ψήφους στη Φλόριντα, μια εκλογή που επικύρωσε  το Ανώτατο Δικαστηρίου τον Δεκέμβριο, ένα μήνα μετά τις εκλογές .

Όπως δήλωσε ο τ. πρόεδρος χθες, « ο Τραμπ έχει μεν το δικαίωμα να ζητήσει νομική διερεύνηση των αποτελεσμάτων αλλά η νίκη του Μπάιντεν ήταν σαφής». «Ο αμερικανικός λαός μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ότι αυτές οι εκλογές ήταν θεμελιωδώς δίκαιες, η ακεραιότητά τους δεν αμφισβητείται  και το αποτέλεσμα είναι σαφές”, τόνισε.

“Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας θα απαιτήσουν το καλύτερο εαυτό του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν και της εκλεγμένης Αντιπροέδρου Χάρις – αλλά και ό,τι καλύτερο από όλους μας”, κατέληξε ο Τζορτζ Μπους. «Εύχομαι στον επόμενο Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρό μας,  καλή επιτυχία καθώς προετοιμάζονται να αναλάβουν τα σημαντικά καθήκοντά τους”.