Νικητής των εκλογών στα κατεχόμενα της Κύπρου ο Ερσίν Τατάρ-Το συγχαρητήριο μήνυμα Ερντογάν

Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ο Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74% έναντι 48.26% του πολιτικού του αντιπάλου, Μουσταφά Ακιντζί.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των «εκλογών» στα κατεχόμενα της Κύπρου, το βράδυ της Κυριακής, τόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έσπευσαν να συγχαρούν τον Τατάρ .

Η ανάρτηση  Εντογάν για το  εκλογικό αποτέλεσμα στα κατεχόμενα

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Τούρκος πρόεδρος ανάφερε, όσον αφορά την εκλογική αναμέτρηση,τα εξής:

«Τα συγχαρητήρια στον κ. Ερσίν Τατάρ που εκλέχτηκε πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, από μέρους μου και από μέρους του τουρκικού Έθνους. Η Τουρκία, η Κύπρος και τα δικαιώματα του τουρκικού λαού θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δείξουν την ανάγκη προστασίας του νόμου».

«Συγχαίρουμε ολόψυχα τον Ερσίν Τατάρ που κέρδισε στις προεδρικές εκλογές της TRNC (Κατεχόμενα). Θα εργαστούμε μαζί για την ευμάρεια, την ανάπτυξη και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Θα προστατεύσουμε τα έννομα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» έγραψε μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτέλεσμα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.