"Έρευνες σε Ρόδο & Καστελλόριζο θα κάνει το Oruc Reis" – Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος

Το Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης, και θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελλόριζο και δυτικά της Ρόδου, αναφέρει σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, σε δημοσίευμά της η Yeni Safak, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται γενικά ο τουρκικός Τύπος.

Ενδεικτικά τα σημερινά πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων τουρκικών εφημερίδων:

HURRIYET: ‘«Ψευτόμαγκας η Αθήνα«. Ο Ερντογάν έτσι μίλησε για την Ελλάδα. Η άσκηση της πρόκλησης. Η Ελλάδα ξεκίνησε άσκηση με την Γαλλία, την Ιταλία και τους Ελληνοκύπριους.

ΜΙLLIYET «Aπό το HORA στο ORUC REIS”. Όταν το HORA με την ονομασία Sismik-1 είχε πλεύσει στο Αιγαίο, η Αθήνα είχε ανεβάσει τους τόνους, όμως είχε πάρει την κατάλληλη απάντηση. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται με το ORUC REIS.

AKSAM ”Ξεκάθαρη προειδοποίηση στην Αθήνα᾽᾽

YENI SAFAK ”Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει. Θα κάνει έρευνες νότα του Καστελόριζου και δυτικά της Ρόδου᾽᾽

CUMHURIYET:  Η Αθήνα αυξάνει την ένταση, πήρε πίσω της κάποιες χώρες της Ε.Ε και πλέει σε επικίνδυνα νερά. Πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις με Γαλλία , Ιταλία Ελληνοκύπριους και επεκτείνει σε 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο.

Όλα αυτά βέβαια, πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τραμπ με τον Ερντογάν το βράδυ της Τετάρτης και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή άλλαξε τον σχεδιασμό του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: EleftherosTypos.gr