«Ο μπαμπάς μου, άλλαξε τον κόσμο»: Η κόρη του Τζορτζ Φλόιντ, πιστεύει ακόμα στη ζωή & τους ανθρώπους (Videos)

Σε ένα σύντομο, αλλά συγκλονιστικό video, που έγινε viral στα social media, η Τζιάννα Φλόιντ, 6 μόλις ετών, είναι ανεβασμένη στους ώμους του πρώην παίκτη του ΝΒΑ, Στέφεν Τζάκσον, κοιτάει όλα όσα συμβαίνουν μετά τον βίαιο θάνατο του μπαμπά της και με την δύναμη και την πίστη, που μόνο τα παιδιά, μπορούν να υποστηρίξουν χαμογελά και του λέει «Ο μπαμπάς μου, άλλαξε τον κόσμο».

Ο Τζάκσον επαναλαμβάνει τη φράση συγκινημένος και την ρωτάει ξανά, τι έκανε ο μπαμπάς της, για να λάβει ξανά την απάντηση: «Ο μπαμπάς μου, άλλαξε τον κόσμο».

 

Ο πρώην μπασκετμπολίστας σταρ, ο οποίος ήταν φίλος του Τζορτζ Φλόιντ, δήλωσε πως σχεδιάζει να στηρίξει εμπράκτως και με κάθε τρόπο το 6χρονο κορίτσι στο μεγάλωμα και τη μόρφωσή του, όπως ανέφερε το CBS News.

 

View this post on Instagram

 

HE DID CHANGE THE WORLD???? . . ?@skrptz #BLM #Blacklivesmatter #GeorgeFloyd #GianaFloyd

A post shared by Skrptz (@skrptz) on

Συντετριμένη η μητέρα της Gigi: «Την αγαπούσε τόσο πολύ. Δεν θα τη δει να μεγαλώνει, να αποφοιτά, δεν θα τη συνοδέψει στον γάμο της»…

Η μητέρα της μικρής Gianna, της μοναχοκόρης του Τζορτζ Φλόιντ, ζήτησε χθες Τρίτη να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατό του, την εν ψυχρώ δολοφονία του, κατά τη βίαιη προσαγωγή του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς, τονίζοντας ότι ήταν ένας καλός πατέρας που δεν του άξιζε να πεθάνει με αυτό τον τρόπο, ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Τζιάννα Φλόιντ: "Ο μπαμπάς μου άλλαξε τον κόσμο" - Η Βραδυνή

Με την 6χρονη κόρη της στο πλευρό της, η Ρόξι Ουάσινγκτον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι επιθυμεί και οι τέσσερις αστυνομικοί να πληρώσουν για τον φόνο του Φλόιντ, που έχει προκαλέσει μαζικές διασηλώσεις και μεγάλες ταραχές από το εξοργισμένο πλήθος, στις ΗΠΑ και αλλού στον κόσμο.

«Στο τέλος της ημέρας αυτοί πάνε σπίτι τους και είναι με τις οικογένειές τους», δήλωσε η Ουάσινγκτον. «Η Τζιάνα δεν έχει πατέρα. Δεν θα τη δει ποτέ να μεγαλώνει, να αποφοιτά. Δεν θα τη συνοδεύσει στην εκκλησία στον γάμο της»…

Την ώρα που η Ρόξι συντετριμένη,  έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου από το δημαρχείο της Μινεάπολις, η Τζιάνα, φορώντας λευκό μπλουζάκι, τζιν και αθλητικά παπούτσια, ήταν κολλημένη πάνω της, με το πρόσωπό της θλιμένο.

«Είμαι εδώ για τον Τζορτζ. Θέλω δικαιοσύνη, γιατί ήταν καλός. Ανεξαρτήτως του τι πιστεύει οποιοσδήποτε, ήταν καλός…»

«Την αγαπούσε, την αγαπούσε τόσο πολύ», πρόσθεσε η μητέρα της 6χρονης. «Είμαι εδώ με το μωρό μου. Είμαι εδώ για τον Τζορτζ, διότι θέλω δικαιοσύνη για εκείνον και θέλω δικαιοσύνη για εκείνον επειδή ήταν καλός. Ανεξαρτήτως του τι πιστεύει οποιοσδήποτε, ήταν καλός», κατάληξε κλαίγοντας με λυγμούς.

Η κηδεία του ανθρώπου, που έγινε σύμβολο και που… άλλαξε τον κόσμο, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου…