15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια, στις 29 οι κατασκηνώσεις – Τι ανακοινώθηκε για μπαρ & εστιατόρια

Aνακοινώθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκο Παπαθανάση, η περαιτέρω σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.
Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαθανάσης, με το 6ο και 7ο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων, από 6 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, επιστρέφουν στις δουλειές τους 89.000 εργαζόμενοι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 13% όσων είχε ανασταλεί με κυβερνητική απόφαση η εργασία τους.
Ταυτόχρονα επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% εκείνων που είχαν κλείσει, στο πλαίσιο των μέτρων ελέγχου της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Πότε ανοίγουν ξανά και ποιες επιχειρήσεις

Από την Δευτέρα, 8 Ιουνίου, ανοίγουν: μπαρ, internet cafe, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης,  μαγαζιά με ηλεκτρονικά παιχνίδια, χορευτικά κέντρα, μπουάτ και σκηνές με ζωντανή μουσική.
Στις 6 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανάσης επιτρέπεται ξανά και η λειτουργία εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και η λειτουργία των κυλικείων.

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν, νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, τα γυμναστήρια, καταλύματα διακοπών εποχικής λειτουργίας, οι δραστηριότητες μουσείων, καθώς και τα ιαματικά λουτρά και SPA ενώ στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα:

Από τις 6 Ιουνίου επιτρέπεται:  η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, οι υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχεία, η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικείο, οι υπηρεσίες αναψυκτηρίων και η πώληση γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, όχι όμως από καντίνες, όπως διευκρινίζεται στις ανακοινώσεις.

Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν ξανά οι συναυλίες, τα συνέδρια και οι εκθέσεις.

Δεν υπάρχει ακόμη πρόβλεψη για άνοιγμα, στα ακόλουθα:

σχολικές καντίνες

κλειστά σινεμά

ΚΑΠΗ

τυχερά παιχνίδια τραπεζιού

καζίνο

χαρτοπαιχτικές λέσχες

ντισκοτέκ χωρίς ποτό και φαγητό

Στέλιος Πέτσας: Προχωράμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά στην άρση των μέτρων, χάρις στην προσπάθεια όλων των Ελλήνων

«Προχωράμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά στην άρση των μέτρων χάρη στην προσπάθεια όλων των Ελλήνων, ώστε να κερδίσουμε ξανά όλοι μαζί, κάτι που φαίνονταν χαμένο πριν από μερικούς μήνες».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας, μετά τις ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκο Παπαθανάση, σχετικά με τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας μας.