Με «σκυλιά & όπλα», απειλεί τους διαδηλωτές του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ

Σωρεία απειλών μέσω του αγαπημένου του, Twitter εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής έξω από τον Λευκό Οίκο, διαμαρτυρόμενοι για το μέγα ζήτημα της εν ψυχρώ δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στην πόλη Μινεάπολις, της Μινεσότα.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει ποτέ δει», θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη.

Σε μία σειρά από tweet, ο Τραμπ φάνηκε ιδιαιτέρως προκλητικός,  να καλεί μάλιστα τους υποστηρικτές του, να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «ΑΠΟΨΕ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΚΤΑ MAGA ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ;;» (MAGA εκ του “Make America Great Again.”!

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Λευκός Οίκος σφραγίσθηκε χθες το βράδυ όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Λαφαγέτ Σκουέρ. Αφού αρχικά αποχώρησαν, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και ακολούθησαν αψιμαχίες με την αστυνομία. Τελικά η διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο διαλύθηκε νωρίς το πρωί.

 Δείτε το Video:

Ο Τραμπ επαίνεσε δημοσίως τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που είναι επιφορτισμένη με την φύλαξη του Λευκού Οίκου: «Και πολύ πρώτοι. Ήμουν μέσα, παρακολουθούσα κάθε κίνηση, και δεν θα μπορούσα να έχω αισθανθεί πιο ασφαλής».

Ο Αμερικανός πρόεδρος,  κατηγόρησε την δήμαρχο της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ (μαύρη και Δημοκρατική), ότι αρνήθηκε να στείλει αστυνομία για να βοηθήσει την Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου. Όμως, στην πραγματικότητα, αστυνομική δύναμη της πόλης Ουάσινγκτον είχε αναπτυχθεί στον χώρο και βοήθησε στον έλεγχο της δεύτερης συγκέντρωσης έξω από τον Λευκό Οίκο.

Μινεάπολις: Ο στρατός είναι έτοιμος να κατέβει στους δρόμους 

Οι δυνάμεις του στρατού προετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους της Μινεάπολης. Σύμφωνα με τους New York Times, το Υπουργείο Άμυνας διέταξε τον στρατό να προετοιμάσει τη στρατιωτική αστυνομία ώστε να επέμβουν στη Μινεάπολη, καθώς οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχουν κατακλύσει την πόλη για τέσσερις μέρες.

Οι εντολές ελήφθησαν κατόπιν εντολής του προέδρου Τραμπ, ανέφεραν οι αξιωματικοί, οι οποίοι περιμένουν διαταγές από τα ανώτερα στελέχη εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ, για το πώς να αντιμετωπίσουν τις χαοτικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει σε δεκάδες πόλεις.

«Ρίχνει λάδι» στη φωτιά ο Τραμπ - Απειλεί τους διαδηλωτές του Λευκού Οίκου με «σκυλιά και όπλα» Τίτλος ιστότοπου Τίτλος Βασική κατηγορία Διαχωριστής

Η επέμβαση της στρατιωτικής αστυνομίας στις ΗΠΑ σημειώθηκε  τελευταία φορά το 1992 κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Λος Άντζελες που ακολούθησαν την αποπομπή τεσσάρων αξιωματικών που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του Rodney King.

Δύο οι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις δείχνει να παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, με δύο ακόμα ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από πυροβολισμούς το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο των βίαιων διαδηλώσεων που εκτυλίσσονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, μετά τον 19χρονο διαδηλωτή που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων την Παρασκευή το βράδυ στο κέντρο του Ντιτρόιτ, έγινε γνωστό ότι έπεσε νεκρός από σφαίρες και ομοσπονδιακός αστυνομικός στο Όκλαντ.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Όκλαντ, η τοπική αστυνομία ενημέρωσε το CNN ότι δύο αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς την Παρασκευή το βράδυ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, με τον ένα εξ αυτών να υποκύπτει λίγο αργότερα στα τραύματά του.

Όπως ενημέρωσαν οι αστυνομικές αρχές του Όκλαντ, περίπου 7.500 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης για να διαδηλώσουν για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έλαβαν χώρα περιστατικά βίας, με τους διαδηλωτές να προξενούν ζημιές στην πόλη. Μεταξύ άλλων υπήρξαν αναφορές βανδαλισμού, πλιάτσικου σε καταστήματα, πυρκαγιών και επιθέσεων σε αστυνομικούς.