Πάνω από 100.000 κρούσματα Covid-19, στην Τουρκία - Σχεδόν 2.500 οι νεκροί

Ξεπεράστηκε στην Τουρκία το φράγμα των 100.000 επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο αριθμός των νεκρών αγγίζει ήδη τις 2500.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επικρίσεις για αποκλίσεις στον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων και νεκρών είπε ότι μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις λόγω νέων κρουσμάτων που προστίθενται αλλά και κάποιων που χάνουν την ζωή τους σπίτι χωρίς να έχει γίνει διάγνωση.

Με ειδική άδεια η επίσκεψη στα Πριγκηπόννησα

Σε αυτό το σκηνικό και με τετραήμερη ολική απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκίνησε ο ιερός μήνας της ισλαμικής νηστείας του Ραμαζανιού για την Τουρκία. Τα μέτρα εντείνονται όσο περνούν οι μέρες και αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

Χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός των Πριγκηπόννησων στην Κωνσταντινούπολη για ένα μήνα. Έως τις 31 Μαΐου για την είσοδο και έξοδο στα νησιά θα απαιτείται έγγραφο μόνιμης κατοικίας ή ειδική άδεια.

Από Δευτέρα που θα λήξει η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύουν και πάλι τα μέτρα αποκλεισμού για τους άνω των 65 και κάτω των 20 ετών.

Η Άγκυρα προσπαθεί να βρει την χρυσή τομή μέτρων χωρίς lockdown στην οικονομία, η οποία πιέζεται ασφυκτικά με την λίρα να φτάνει σε ιστορικό χαμηλό.

 

Πηγή: Economico.gr