Σόου προκλήσεων Ερντογάν, σε... ζωντανή σύνδεση με φρεγάτα που συνοδεύει γεωτρύπανα στην Κύπρο (Video)

Σε σόου προκλήσεων  μετέτρεψε την ομιλία του για την εθνική επέτειο της Τουρκίας, ο  πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν μίλησε σε τελετή που διοργάνωσε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα,  έχοντας τη σύζυγό του, Εμινέ, στο πλευρό του και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έγινε ζωντανή σύνδεση τόσο με φρεγάτα που συνοδεύει τα τουρκικά γεωτρύπανα ανατολικά της Κύπρου, όσο και τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Ρασουλάιν της Συρίας.

Ερντογάν: Εμείς έχουμε δικαιώματα σε αυτές τις θάλασσες

Η μία ζωντανή σύνδεση έγινε με τη φρεγάτα Γκιοκτσέαντα, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά γεωτρύπανα στην ανατολική Μεσόγειο. «Εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Έχουμε δικαιώματα σε αυτές τις θάλασσες. Δεν έχουμε δουλειά εκεί που δεν έχουμε δικαιώματα», είπε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο,  ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του, ανέφερε ακόμη, πως σύμφωνα με πληροφορίες που πήρε η Άγκυρα από τη Ρωσία, οι Κούρδοι μαχητές αποσύρθηκαν πλέον από τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, εντός της προθεσμίας των 150 ωρών που προέβλεπε η συμφωνία του Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Πλέον, θα ξεκινήσουν οι κοινές περιπολίες Τούρκων και Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς