Σχέδιο οικοδόμησης τεμένους στην Κούβα προωθεί ο Ερντογάν

Κατά την επίσκεψή του στην Κούβα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην προώθηση του σχεδίου του για την οικοδόμηση μουσουλμανικού τεμένους στην Αβάνα, στο πρότυπο του τζαμιού του Ορτάκεϊ στην ακτή του Βοσπόρου.

Ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή”, το πρότεινε κατά την επίσκεψή του, ενώ παράλληλα υπενθύμισε πως η Τουρκία δεν ψάχνει για συνέταιρο στην κατασκευή τεμένους.

Η Σαουδική Αραβία έχει γνωστοποιήσει την βούλησή της να συμμετάσχει στο σχέδιο, οικοδόμησης μουσουλμανικού τεμένους στην Κούβα, για την ολιγομελή κοινότητα της χώρας, η οποία αριθμεί λίγες χιλιάδες μουσουλμάνους.

“Η αρχιτεκτονική μας είναι διαφορετική από τη σαουδαραβική αρχιτεκτονική…έδωσα στις κουβανικές αρχές όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το σχέδιο και τους είπα ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας το τέμενος», τόνισε ο Ερντογάν.

“Τους είπα: “Δεν θέλουμε συνέταιρο και αν μας δώσετε την άδεια , θέλουμε να το κτίσουμε στην Αβάνα”. Οι κουβανικές αρχές δεν ήταν αρνητικές”, εξήγησε ο Ερντογάν.