Ο Κινγκ, ένας Ρεπουμπλικανός, σφόδρα αντιτιθέμενος στις αμβλώσεις, έκανε τις παρατηρήσεις του μπροστά σε 50 μέλη ενός συντηρητικού κλαμπ, του Westside σε εκδήλωση στο Ούρμπαντεϊλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Des Moines Register.

«Τι θα συνέβαινε αν πηγαίναμε πίσω, σε όλα τα γενεαλογικά δέντρα και απλά βγάζαμε όποιον άνθρωπο γεννήθηκε από βιασμό ή αιμομιξία; Θα απέμενε κανείς στον πλανήτη αν το κάναμε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Κινγκ, σύμφωνα με βίντεο της εκδήλωσης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας.

«Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πολέμους και όλους τους βιασμούς και τις λεηλασίες που συνέβησαν σε όλα αυτά τα διαφορετικά έθνη, δεν ξέρω αν μπορώ να πω ότι δεν είμαι κι εγώ προϊόν αυτού», πρόσθεσε

Τον Ιανουάριο η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις που έκανε τότε σε συνέντευξή του στους New York Times ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Αϊόβα, καθώς διερωτήθηκε γιατί «η υπεροχή των λευκών» θεωρείται προσβλητική. «Λευκός εθνικισμός, Λευκή υπεροχή, Δυτικός πολιτισμός – πώς έγιναν αυτές οι φράσεις προσβλητικές;» είχε πει τότε.

Στο παρελθόν, έχει κάνει επανειλημμένα δηλώσεις με προκλητικό, ανοιχτά ρατσιστικό περιεχόμενο σε βάρος εθνικών, φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων κι έχει συνεργαστεί με ευρωπαίους και καναδούς νεοναζί.