Σαμοθράκη: «Ντου» και καβγάδες για μια θέση στο πλοίο

Στα όριά τους έφερε τους εγκλωβισμένους παραθεριστές της Σαμοθράκης η πολυήμερη αναμονή για πλοίο,  με συνέπεια να καταγραφούν εντάσεις, παρότι χθες ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια και άρχισε να αποσυμφορείται το νησί.

Εκατοντάδες επιβάτες που είχαν αποκλειστεί στο νησί σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να βρουν μια θέση στο πλοίο.

Σύμφωνα με το evros-news, κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να κάνει… ντου στο οχηματαγωγό ANAX που είχε δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης, για να μεταφέρει αυτοκίνητα και φορτηγά -και όχι επιβάτες- στην Αλεξανδρούπολη.

Στο συμβάν επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού της Σαμοθράκης, οι οποίοι μαζί με κατοίκους και -πιο ψύχραιμους- επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποτρέψουν την «έφοδο» στο οχηματαγωγό.

Ενταση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και κατά την επιβίβαση στο επιβατηγό – οχηματαγωγό Andros Jet. Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, επιβάτες που στοιχίζονταν επί ώρες σε ουρές ενημερώθηκαν σε κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανθρώπους στο πλοίο. Κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν τότε να… «πολιορκούν» την είσοδο για να καταφέρουν να φύγουν από τη Σαμοθράκη.

Εικόνες από drone, που φανερώνουν τον συνωστισμό στο λιμάνι της Σαμοθράκης ανέβασε  ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:10) κατά την επιβίβαση στο Andros Jet.