Ανελκύστηκε το πλοίο που βυθίστηκε στον Δούναβη - Εντοπίστηκαν πάνω του 4 ακόμα σοροί αγνοουμένων (Εικόνες)

Δεκατρείς ολόκληρες ημέρες μετά το ναυάγιο στη Βουδαπέστη ενός εκδρομικού ποταμόπλοιου, που μετέφερε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, οι Ούγγροι διασώστες κατάφεραν σήμερα να ανελκύσουν από τα βάθη του Δούναβη, το ναυαγισμένο πλοίο,  προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι περιστάσεις της τραγωδίας που άφησε πίσω της, 28 νεκρούς και αγνοούμενους.

Η ανέλκυση του πλοίου Sirene, που είχε καθυστερήσει μέχρι τώρα λόγω της ασυνήθιστα υψηλής στάθμης του Δούναβη, κατέστη δυνατή στη διάρκεια του πρωινού με τη βοήθεια ενός τεράστιου πλωτού γερανού μπροστά μάλιστα στις τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σκαρφαλώνοντας στο σκάφος, όταν αυτό έφθασε στο επίπεδο της επιφάνειας, διασώστες ανέσυραν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που μέχρι σήμερα ήταν αγνοούμενοι.

Από το ναυάγιο, που σημειώθηκε τη νύχτα της 29ης Μαΐου, διασώθηκαν μόνο επτά άνθρωποι.

Ούγγροι και Νοτιοκορεάτες δύτες συνεχίζουν να ερευνούν το σκάφος με την ελπίδα να εντοπίσουν και τις σορούς των τεσσάρων τελευταίων αγνοουμένων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Sirene, Δούναβης, Βουδαπέστη, Ανάσυρση, Ναυάγιο, Ουγγαρία, Νότια Κορέα

Το Sirene, ένα πλοίο αναψυχής μήκους 26 μέτρων, με 35 επιβαίνοντες, βυθίστηκε κοντά στη γέφυρα Μαργκερίτ,  και το νησί Μαργκερίτα στο κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας και σε απόσταση αναπνοής από το θαυμάσιο γοτθικό κοινοβούλιο της Ουγγρικής πρωτεύουσα.

Το πλοίο βυθίστηκε σε επτά μόλις δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουσή του με το Viking Sigyn, ένα πλοίο για κρουαζιέρες σε ποταμούς, μήκους 135 μέτρων. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 26 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και τα δύο μέλη του ουγγρικού πληρώματος.

Οι Ούγγροι μιλούν για την χειρότερη τραγωδία, που συνέβη στον Δούναβη, ενώ και η Νότια Κορέα είναι μία χώρα σοκαρισμένη ακόμα και από το άλλο ναυάγιο, του πορθμείου Sewol, τον Απρίλιο του 2014, ανοικτά των ακτών της, που είχε προκαλέσει 304 θανάτους, στην πλειονότητά τους μαθητών Λυκείου.

Μέσα σε συνθήκες που καθιστούν πολύ δύσκολες τις έρευνες, λόγω των ισχυρών ρευμάτων,  οι Ούγγροι και οι Νοτιοκορεάτες δύτες, είχαν καταφέρει μέχρι τη Δευτέρα να ανασύρουν 20 πτώματα.