Δυνατή μπόρα πλήττει πολλές περιοχές της Αττικής - Προβλήματα στις μετακινήσεις - Πρόγνωση για συνέχιση των φαινομένων και την Τετάρτη

Δυνατή μπόρα, με έντονη βροχόπτωση αλλά και χαλάζι σε πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια της Αθήνας, το απόγευμα της Τρίτης.

Αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με συνέπεια η κίνηση των αυτοκινήτων να διεξάγεται με δυσκολία, ενώ σε ορισμένα σημεία τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα, λόγω της καταιγίδας και της μειωμένης ορατότητας.

Image may contain: sky, tree, car and outdoor

Image may contain: sky, tree, car and outdoor

Το μπουρίνι με τις ισχυρές μπόρες και τους κεραυνούς, που έπληξαν και τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση επιβεβαιώνοντας τους μετεωρολόγους οι οποίοι έκαναν λόγο για έντονα φαινόμενα την Τρίτη και την Τετάρτη.

 

 

View this post on Instagram

 

როგორც იქნა გვეღირსა ????☔️?

A post shared by @ janet_tsivtsivadze on

Στο κέντρο της πρωτεύουσας η βροχή ήταν εξίσου δυνατή, ενώ έπεσαν και  αλλεπάλληλοι κεραυνοί.

Οι δρόμοι στο Μαρούσι θυμίζουν ποτάμια, μετά την ξαφνική αλλαγή του καιρού. Το μπουρίνι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, έπιασε απροετοίμαστους όσους περπατούσαν στους δρόμους, αλλά ακόμη και τους οδηγούς, αφού οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν ιδιαιτέρως τις μετακινήσεις.

Η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θύματα της καταιγίδας έπεσαν και οι ταξιδιώτες καθώς υπήρξαν προβλήματα πολύ μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις της πτήσης της Aegean που ήταν να προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος από το Βελιγράδι και τελικά προσγειώθηκε στα Χανιά,  η πτήση της Etihad Airlines από το Άμπου Ντάμπι, που αντί των Αθηνών, προσγειώθηκε τελικά στη Ρόδο. αλλά και η πτήση της Delta Airlines που ερχόταν στην Αθήνα, από τη Νέα Υόρκη και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στο νότιο μέρος του Λεκανοπεδίου με την Βάρκιζα να μετατρέπεται σε ποτάμι μέσα σε ελάχιστα μόλις λεπτά.

Μπόρες και την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση

Άστατος αναμένεται ο καιρός αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου, με βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά κατά τόπους στα ηπειρωτικά, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, σε ορεινά τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και κυρίως στα βόρεια είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Αργά το βράδυ βροχές και καταιγίδες, ενδεχομένως ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, επηρεάζοντας περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 35, στην Ήπειρο από 15 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς.