Serial killer: Ανασύρθηκε η βαλίτσα της φρίκης από την Κόκκινη Λίμνη - Βρέθηκε σορός

Έπειτα από πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν τελικά σήμερα το μεσημέρι οι δύτες να ανασύρουν από την Κόκκινη Λίμνη τη μία   βαλίτσα, μέσα στην οποία, σύμφωνα με Κυπριακά ΜΜΕ βρέθηκε μία σορός από τα θύματα του «Ορέστη».

Το πτώμα της γυναίκας που βρέθηκε ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η αστυνομία. Μέσα στη βαλίτσα βρέθηκε και τούβλο.

Από νωρίς το πρωί η επιχείρηση

Η επιχείρηση για την ανάσυρση των δύο βαλιτσών από την Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό Κύπρου, ξεκίνησε στις 10 σήμερα το πρωί αν και Κυριακή του Πάσχα. Έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες, δύτης με σκάφανδρο κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια τη βαλίτσα,της φρίκης. Στο σημείο βρισκόταν για αυτοψία ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος serial killer είχε ομολογήσει ότι τρία από τα θύματά του τα έβαλε σε βαλίτσες και τα πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη. Μάλιστα, το Μ. Σάββατο υπέδειξε ξανά το σημείο στο οποίο τα πέταξε.

Οι τρεις σοροί που πέταξε ο 35χρονος Ιλαρχος φέρεται να ανήκουν στην 36χρονη Ρουμάνα Livia Florentina Bunea, στην 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea και στην 30χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την επιχείρηση ανάσυρσης των δύο βαλιτσών, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κύπρου. Οι έρευνες κινούνταν με αργούς ρυθμούς, εξαιτίας της μετακίνησης της λάσπης στη λίμνη, με συνέπεια να χάνεται το σημείο που έχει μαρκαριστεί. Ετσι, απαιτούνταν τεράστια προσπάθεια από τους δύτες. Παράλληλα, με ρομποτική κάμερα γίνονταν έρευνες και για την τρίτη βαλίτσα.

Στο μεταξύ οι έρευνες στην Κύπρο συνεχίζονται και στο φράγμα Ξυλιάτου, για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra. Χθες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκε «κάτι», το οποίο έχει σταλεί για εξέταση και αναμένονται τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κομμάτι δέρματος.

Υποψίες για δράση στα κατεχόμενα

Μετά τις φρικιαστικές ομολογίες για τις 7 δολοφονίες στις ελεύθερες περιοχές, οι αρχές του ψευδοκράτους, άρχισαν να μελετούν δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών στα κατεχόμενα, καθώς ο Ίλαρχος, φαίνεται πως περνούσε συχνά τα οδοφράγματα. Οι αρχές του ψευδοκράτους εστιάζουν στην δολοφονία της 40χρονης Βιετναμέζας Dam Thi Hop, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Οκτώβριο του 2017 και το πτώμα της βρέθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, στα κατεχόμενα, τον Ιανουάριο του 2019. Διατυπώνονται υποψίες για πιθανή δολοφονία της γυναίκας από τον «Ορέστη» λόγω των χαρακτηριστικών του εγκλήματος. Ήδη έχουν διαβιβαστεί πληροφορίες μέσω της δικοινοτικής επιτροπής για την εγκληματικότητα και εξετάζεται από τη Κυπριακή Αστυνομία και αυτή η υπόθεση.

Ο 35χρονος ρωτήθηκε από τους ανακριτές και για τις περιόδους που βρισκόταν στην Ελλάδα για στρατιωτική εκπαίδευση. Ο Ιλαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε ποτέ κάποια γυναίκα στην Ελλάδα, γιατί δεν είχε επαφές και αν σκότωνε δεν ήξερε καλά τα μέρη και δεν είχε μέρος για να θάψει τα πτώματα. Πάντως έγιναν έρευνες και δεν διαπιστώθηκε να συνομιλούσε μέσω internet με κάποια γυναίκα από την Ελλάδα.

Ο 35χρονος επιμένει πως έχει ομολογήσει όλες τις δολοφονίες και δεν έχει διαπράξει άλλες. Αρχικώς ομολόγησε τις δύο δολοφονίες των γυναικών που είχαν βρεθεί στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, μόνο όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα τους. Στη συνέχεια όταν άρχισε να σφίγγει ο κλοιός των στοιχείων γύρω του, ομολόγησε και τους υπόλοιπους φόνους. Είχε ζητήσει από τους ανακριτές να του δώσουν χαρτί και στυλό και σε θεληματική κατάθεση 10 σελίδων κατέγραψε και τους επτά φόνους. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν είναι πεπεισμένοι ότι έχει πει ολόκληρη την αλήθεια για αυτό θα συνεχιστεί η ανάκριση για αποκάλυψη και άλλων δολοφονιών.