Το «ξύπνημα» του Σουμάχερ

Ο «Σούμι» πλέον δεν είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του, αποκαλύπτει η Daily Mirror, σε ρεπορτάζ της για τον Μάικλ Σουμάχερ, πέντε χρόνια μετά το ατύχημα στις Άλπεις, την ώρα που έκανε σκι, όπου υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δεν είναι αναγκαίο πλέον να του παρέχεται μηχανική υποστήριξη για να ζήσει.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται, επίσης, πως αναμένεται να παρουσιαστεί σε φίλους και συγγενείς,  στις 3 Ιανουαρίου 2019.

Ελάχιστη πληροφόρηση

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το τραγικό δυστύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις,

Από τότε έχουν διαρρεύσει ελάχιστα πράγματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, αν και οι φίλοι του διψούν να μάθουν, τι συμβαίνει με το είδωλό τους.

Τον Αύγουστο αποκάλυψαν «στενοί συγγενείς» του στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, ότι ο θρύλος της Formula εκφράζει τα συναισθήματά του και ότι δακρύζει, όταν ατενίζει από το αναπηρικό του καροτσάκι τις ελβετικές Άλπεις.

«Σκόπευε να εξαφανιστεί»

Η μάνατζερ του Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ, είχε εξηγήσει επίσης σε ανύποπτο χρόνο, γιατί υπάρχει αυτό το εμπάργκο πληροφόρησης για την πορεία της υγείας του, λέγοντας τα εξής: «Σε γενικές γραμμές δεν έκαναν ποτέ ρεπορτάζ τα μέσα ενημέρωσης για την προσωπική ζωή του Μίκαελ και της Κορίνας. Κάποτε μου είχε πει σε μία μεγάλη συζήτηση ο Μίκαελ, ότι δεν χρειάζεται να τον ψάξω τον επόμενο χρόνο, γιατί σκόπευε να εξαφανιστεί. Πιστεύω, ότι ήταν το κρυφό του όνειρο, να μπορέσει να το κάνει αυτό κάποια ημέρα. Γι αυτό και εγώ εξακολουθώ και θέλω να προστατεύσω τις επιθυμίες του και δεν αφήνω, να διαρρεύσει τίποτα προς τα έξω».