Bild: «Θα αγοράσει η Ρωσία το χρέος της Ελλάδας;»

«Θα αγοράσει η Ρωσία το χρέος της Ελλάδας;», αναρωτιέται στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Bild μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ στο δίκτυο CNBC. Ο κ. Σιλουάνοφ επεσήμανε πως, μέχρι τώρα, δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από την ελληνική πλευρά, ωστόσο, αν της το ζητούσε, η κυβέρνηση της Μόσχας κατόπιν ωρίμου σκέψεως θα μπορούσε να προσφέρει  οικονομική βοήθεια στην Αθήνα.

Για την Bild, που στην ιστοσελίδα της απεικονίζονται οι ηγέτες της Ελλάδας και της Ρωσίας, οι δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Οικονομικών δεν είναι τυχαίες, καθώς αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί να έχουν κάποια βάση. Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις Σιλουάνοφ έρχονται την ώρα που στις Βρυξέλλες επικρατεί νευρικότητα μετά την νίκη του αντιμνημονιακού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι από εδώ και στο εξής οι σχέσεις της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δεν έκανε αυτές τις σκέψεις μόνος του και προσθέτει ότι «προτού προβεί σε αυτές σε δηλώσεις, είναι βέβαιο πως είχε πρώτα συνεννοηθεί  με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν». Μάλιστα αυτή η άποψη ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έσπευσε να συγχαρεί το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές».