Ιστορία που συγκινεί: Έκανε 700 χλμ για να δει τη θάλασσα πριν τυφλωθεί!

Ο Marcin Zarnecki, ένας 38χρονος Πολωνός, ενημερώθηκε από το γιατρό του ότι πρόκειται να χάσει ολοκληρωτικά την όρασή του. Τότε του δημιουργήθηκε η επιθυμία να δει για τελευταία φορά τη θάλασσα.

Ο Marcin το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε μια ασθένεια που του είχε προκαλέσει 100% τύφλωση στο ένα μάτι και 50% στο άλλο. Στην τελευταία του όμως επίσκεψη στο γιατρό έμαθε ότι η κατάστασή του πρόκειται να χειροτερέψει και ότι θα χάσει και το υπόλοιπο 50% που του είχε απομείνει.

Έτσι πήρε την απόφαση, προτού χάσει μια για πάντα την όρασή του, να δει την Αδριατική θάλασσα. Ωστόσο η οικονομική του κατάσταση δεν του επέτρεπε κάτι τέτοιο. Δεν είχε χρήματα ούτε για αεροπλάνο, ούτε για τρένο αλλά ούτε και για λεωφορείο. Έτσι πήρε το ποδήλατό και διήνυσε μια απόσταση 700 χιλιομέτρων μέχρι την Κροατία, όπου έφτασε μετά από ταξίδι μίας εβδομάδας.

Ο γενναίος 38χρονος πέτυχε τον στόχο του. Η χαρά του έγινε διπλή όταν ενημερώθηκε κατά την επιστροφή του στην Πολωνία, ότι είχε βρει δουλειά, αφού ένα συγκρότημα θα τον έπαιρνε για να παίζει γκάιντα.