Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική - Έκλεισαν σταθμοί του Μετρό και κεντρικοί δρόμοι (φωτο&βίντεο)

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε πριν από λίγη ώρα πολλές περιοχές της Αττικής. Δρόμοι πλημμύρισαν. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν Καματερό και Κόκκινος Μύλος. Επίσης προβλήματα αναφέρονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Κεφαλάρι.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από 190 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από Αθήνα, Φιλοθέη-Ψυχικό, Φιλαδέλφια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι.

Έκλεισαν σταθμοί του μετρό και διεκόπη η κυκλοφορία κεντρικών δρόμων

Εξαιτίας της καταιγίδας κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό στο Νομισματοκοπείο, λόγω διακοπών ρεύματος και Πανόρμου, λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδικές αρτηρίες της Αθήνας, οι οποίες νωρίτερα είχαν αποκλειστεί λόγω της σφοδρής νεροποντής.

Η τροχαία είχε αποκλείσει τη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος της Κατεχάκης, την οδό Μιχαλοκοπούλου, την οδό Καυταντζόγλου, τη λεωφόρο Λαυρίου, την οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι και τη λεωφόρο Πειραιώς.

Πλέον, η κίνηση των οχημάτων στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους πραγματοποιείται κανονικά.

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση από τα συγκεκριμένα σημεία

rain4
rain7
rain6

 

rain1
rain2
rain3
View image on Twitter

Γιώργος Καραμέρος@karameros

Μεγαλη προσοχή στα βόρεια προάστια. Νέα υβριδικη καταιγίδα σε εξέλιξη. Αποφευγουμε τις περιττές μετακινήσεις. Δεν ρισκάρουμεκατα την οδήγηση. Προστατεύουμε παιδιά και ηλικιωμένους από επικινδυνα σημεια

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.