Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη σύνοδο της Σιγκαπούρης: Μάικ Πομπέο - Κιμ Γιονγκ Τσολ συναντώνται μέσα στην εβδομάδα

Η είδηση έγινε από νωρίς γνωστή κυκλοφορώντας απ΄άκρη σ΄άκρη του πλανήτη ως μία προσπάθεια από πλευράς Νότιας Κορέας να διασωθεί η σύνοδος Τραμπ-Κιμ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης αξιωματούχος βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Νέα Υόρκη, δηλώνοντας παράλληλα ότι πραγματοποιούνται προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τη διοργάνωση της συνόδου κορυφής με τη Βόρεια Κορέα.

«Συγκροτήσαμε μια σπουδαία ομάδα για τις συνομιλίες μας με τη Βόρεια Κορέα. Επί του παρόντος πραγματοποιούνται συναντήσεις για τη σύνοδο κορυφής και για άλλα. Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο αντιπρόεδρος της Βόρειας Κορέας, κατευθύνεται προς τη Νέα Υόρκη. Αδιάσειστη απάντηση στην επιστολή μου, σας ευχαριστώ!», ανέφερε ο Τραμπ στην σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου γνωστοποίησε μία καθοριστικής σημασίας συνάντηση που επρόκειτο να λάβει χώρα μέσα στην εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Τσολ, στη Νέα Υόρκη.

Η Σάντερς πρόσθεσε επίσης ότι αξιωματούχοι της διακυβέρνησης Τραμπ πραγματοποιούν συνομιλίες με τους Βορειοκορεάτες ομολόγους τους στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Κορεατικής Χερσονήσου αλλά και στη Σιγκαπούρη, εκεί δηλαδή όπου υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος μεταξύ των δύο ηγετών.

Επιπλέον η Σάντερς αναφέρθηκε και στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ εν όψει της συνόδου, καθώς προγραμματίζει να φιλοξενήσει στον Λευκό Οίκο τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, για συνομιλίες την 7η Ιουνίου, ακριβώς 5 ημέρες δηλαδή πριν από την πραγματοποίηση της συνόδου της Σιγκαπούρης, καλώς εχόντων των πραγμάτων.