Παραιτήθηκε ο Μπάχμαν από την ηγεσία του Pegida

Ο ηγέτης του αντιισλαμικού Pegida, Λουτς Μπάχμαν, επιβεβαίωσε πως παραιτείται από την οργάνωση, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας που τον δείχνει ντυμένο ως άλλος Χίτλερ.

Στη λαϊκή εφημερίδα Bild, δήλωσε ο ίδιος: “Ναι παραιτούμαι”, πληροφορία η οποία επιβεβαιώθηκε και από την εκπρόσωπο του Pegida, Κατρίν Έρτελ.

Η προκλητική φωτογραφία, που τον απεικόνιζε με μικρό μουστάκι και τα μαλλιά κολλημένα στο μέτωπό του και δημοσιεύτηκε σε πολλές εγχώριες και ξένες εφημερίδες, εμφανίστηκε την ίδια στιγμή που οι εισαγγελικές αρχές της Δρέσδης ανακοίνωναν ότι διεξάγουν έρευνα για τις ρατσιστικές δηλώσεις που είχε κάνει ο Λ.Μπάχμαν εναντίον των αλλοδαπών στη Γερμανία.

Συγκέντρωση του κινήματος Legida Λειψία της Γερμανίας

Χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στη συγκέντρωση του κινήματος Legida , («Κάτοικοι της Λειψίας εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης»), στη Λειψία της Γερμανίας

“Είμαστε ο λαός!” φώναζαν οι διαδηλωτές, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα των διαδηλωτών που έβγαιναν τους δρόμους πριν από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ανάμεσα στα πλακάτ των διαδηλωτών μπορούσε κανείς να διαβάσει συνθήματα όπως: “Η Charlie Hebdo με εκνευρίζει” γραμμένο στα γαλλικά, “Μποϊκοτάζ στον Τύπο που διαδίδει ψέματα”, και “25 χρόνια μιας νέας δικτατορίας: της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Το κίνημα Legida εμφανίζεται ως ένα παράρτημα του κινήματος Pegida, που ξεκίνησε στη Δρέσδη τον περασμένο Οκτώβριο και κατάφερε να βγάλει τον αριθμό-ρεκόρ των 25.000 διαδηλωτών στους δρόμους την 12η Ιανουαρίου.

Ωστόσο η Κατρίν Έρτελ, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η επόμενη ηγέτης του Pegida, τήρησε αποστάσεις από το κίνημα Legida στο λογαριασμό του κινήματος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.