Καμερούν: Απελευθέρωσαν το Γερμανό που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ

Τον γερμανό που είχε απαχθεί από τη Μπόκο Χαράμ τον Ιούλιο, απελευθέρωσαν οι αρχές του Καμερούν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του προέδρου του Καμερούν, αναφέρει: “Μια επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων του Καμερούν και των υπηρεσιών ασφαλείας φιλικών χωρών οδήγησε απόψε στην απελευθέρωση του Ρόμπερτ”.

“Ειλικρινά είχα συνεχώς την αίσθηση πως στο τέλος θα κατέληγα νεκρός. Επειδή όλη την ώρα μου έλεγαν: κάτσε κάτω, κάτσε εκεί. Καθόμουν κι όταν καθόμουν όλα γύρω μου ήταν σκοτεινά. Μετά δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί. Με είχαν σήκω – σήκω, κάτσε – κάτσε. Ειλικρινά, αυτή η κατάσταση που δημιουργούσε πολύ μεγάλο στρες”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Νιτς Έμπερχαρντ.

Η απελευθέρωση του Γερμανού υπηκόου έγινε μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο ο φερόμενος ως αρχηγός της Μπόκο Χαράμ αναλαμβάνει την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο χωριό Μπάγκα, ενώ εξαπολύει απειλές κατά των κυβερνήσεων του Τσαντ, του Καμερούν και του Νίγηρα.

Ο Νιτς Έμπερχαρτ Ρόμπερτ, που είναι Γερμανός υπήκοος, είχε απαχθεί τον Ιούλιο του 2014 από την πολιτεία Ανταμάουα της βόρειας Νιγηρίας και απελευθερώθηκε έπειτα από στρατιωτική επιχείρηση, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καμερούν.