Ανύπαρκτο το σενάριο δολοφονίας του πρωθυπουργού λέει ο στρατός του Λιβάνου

Δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας στη χώρα, ανακοίνωσε ο λιβανέζικος στρατός, μια ημέρα μετά την αναφορά από τον πρωθυπουργό Σαάντ αλ Χαρίρι σε σχέδιο κατά της ζωής του.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι οι πληροφορίες που διαθέτει πέραν των συνεχιζόμενων συλλήψεων και ερευνών δεν αποκάλυψαν «την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας στη χώρα».

Ο Χαρίρι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Κυριακή την παραίτησή του επικαλούμενος σχέδιο κατά της ζωής του και λέγοντας ότι το κλίμα στη χώρα του μοιάζει με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από την δολοφονία του πατέρα του Ραφίκ αλ-Χαρίρι, ο οποίος ήταν επίσης πρωθυπουργός, το 2005.

Άσκησε κριτική εναντίον του Ιράν και του συμμάχου του στον Λίβανο, της οργάνωσης Χεζμπολάχ, για τον ρόλο τους στην χώρα του και σε άλλες αραβικές χώρες.

Ο Γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, από την πλευρά του, αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση του πρωθυπουργού του Λιβάνου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι υπόθεση της ίδιας της χώρας.

«Διαισθάνθηκα ότι υπάρχει σχέδιο κατά της ζωής μου. Με βάση τις πεποιθήσεις και τις αρχές που κληρονόμησα από τον δολοφονημένο πατέρα μου Ραφίκ αλ Χαρίρι και τις αρχές της Επανάστασης των Κέδρων, αναγγέλλω ότι δεν συμφωνώ να δυσαρεστήσω τους Λιβανέζους και εξαγγέλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του πρωθυπουργού του Λιβάνου» είπε ο Λιβανέζος πρωθυπουργός.