Ανησυχία Τσαβούσογλου για τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία από τζιχαντιστές

Με δήλωση του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημερώνει πως στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έχουν ενταχθεί 700 τούρκοι πολίτες και εκφράζει τις ανησυχίες του για απειλή επίθεσης στην Τουρκία σε περίπτωση που επιστρέψουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Τσαβούσογλου, είπε πως: “Εκτιμάμε ότι υπάρχουν 500 ως 700 Τούρκοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Η κύρια ανησυχία σχετικά με τους ξένους μαχητές είναι η ακόλουθη: τι θα συμβεί όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους; Συμμεριζόμαστε αυτή την ανησυχία”.

Στη διάρκεια της μετάβασής του στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, δήλωσε ότι “η χώρα του απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της περίπου 7.250 προσώπων που ήταν ύποπτα ότι επεδίωκαν να μεταβούν στη Συρία και ότι απελάθηκαν 1.160 μαθητευόμενοι τζιχαντιστές”.

Παράλληλα υποστήριξε: “πως οι σταθερές θέσεις του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, «μιας ανελέητης τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το ισλάμ, έχουν κάνει την Τουρκία έναν από τους κύριους στόχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Μια χώρα που μιλάει έτσι γίνεται ασφαλώς στόχος της τρομοκρατίας. Οφείλουμε συνεπώς να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα”.