Ούτε βήμα πίσω ο Κιμ: Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων

Συνεχείς είναι τους τελευταίους μήνες οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα παρά τις προειδοποιήσεις και το εμπάργκο από τη διεθνή κοινότητα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου εκτοξεύτηκαν τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς οι οποίοι κατέπεσαν στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγουν το τρέχον διάστημα κοινά γυμνάσια. Η Πιονγκγιάνγκ από την πλευρά της καταγγέλλει πως αποτελούν προετοιμασία νέου πολέμου.

Η διοίκηση Ειρηνικού (USPACOM) των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ανέφερε ότι κατέγραψε την εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα σε διάστημα 20 λεπτών. Οι δύο καταστράφηκαν εν πτήσει λόγω βλάβης, ενώ ο τρίτος «φαίνεται πως εξερράγη σχεδόν αμέσως».

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εμφανίζονται καθησυχαστικές καθώς εκτιμούν ότι οι πύραυλοι δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν το Γκουάμ ή τη Βόρεια Αμερική.

Από την πλευρά της, η Ιαπωνία διαβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι δεν απείλησαν την ασφάλεια της χώρας.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, το καθεστώς της Πιόνγιανγκ προχώρησε στην εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου, ικανού να πλήξει στόχους σε απόσταση 10.000 χιλιομέτρων.