Γερμανία: Παρουσία Μέρκελ και Γκάουκ η διαδήλωση κατά της ισλαμοφοβίας στο Βερολίνο

Παρουσία της καγκελαρίου Άντζελα Μέρκελ και του προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ, την Τετάρτη, στο κέντρο του Βερολίνου, πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση ενάντια στην ισλαμοφοβία που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των γερμανικών μουσουλμανικών οργανώσεων.

Απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί ο πρόεδρος της Γερμανίας Γκάουκ είπε: “Όλοι εμείς, είμαστε η Γερμανία. Όλοι εμείς οι δημοκράτες, που διαφέρουμε τόσο πολύ πολιτικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά. Όλοι εμείς που φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.

Εμείς, που πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί να ζήσουμε τη ζωή όπως την επιθυμούμε: με ενότητα και με το δικαίωμα στην ελευθερία. Οι τρομοκράτες ήθελαν να μας διχάσουν αλλά πέτυχαν το αντίθετο, μας ένωσαν”.

Στην αρχή της διαδήλωσης ηγετικά στελέχη της μουσουλμανικής κοινότητας της Γερμανίας κατέθεσαν ένα στεφάνι από λευκά λουλούδια με την επιγραφή “Όχι στο όνομά μας”, έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας, στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας, Αϊμάν Μαζιέκ, είπε: “Οι τρομοκράτες δεν κέρδισαν και δεν θα κερδίσουν. Οι τρομοκράτες ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τον προφήτη; Όχι! Με τις ενέργειές τους διέπραξαν τη μεγαλύτερη βλασφημία”.