Προειδοποιούν οι Τούρκοι: Έρχονται ακόμα 3 εκατ. πρόσφυγες - Ευρωπαίοι, σκεφτείτε το

Κατά την πάγια τακτική της, η Τουρκία εξαπολύει εμμέσως απειλές σε βάρος της Ευρώπης, αυτή τη φορά δια στόματος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ερντογάν, Βεϊσί Καϊνάκ.

Όπως είπε, η χώρα του περιμένει ακόμα ένα τεράστιο προσφυγικό κύμα 3 εκατομμυρίων ανθρώπων που κατευθύνονται από το Ιράν και αυτό θα πρέπει να το σκεφτεί η Ευρώπη.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, υπάρχουν περίπου 3 εκατ. πρόσφυγες στο Ιράν και κινούνται προς την Τουρκία. Δυστυχώς είναι κατά κύριο λόγο Αφγανοί ξανά, από τα ανατολικά του Ιράν», είπε χαρακτηριστικά ο Καϊνάκ σε συνέντευξη στο CNN Türk.

Συνεχίζοντας, εξέφρασε και την ανησυχία της Άγκυρας για την «αδιαφορία» της Τεχεράνης σχετικά με τη μετανάστευση προς την Τουρκία. «Το Ιράν αγνοεί τη μετανάστευση από εκεί προς την Τουρκία, για να μην πούμε ότι τους βοηθούν», ανέφερε.

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε με νόημα πως οι πρόσφυγες κατευθύνονται προς την Τουρκία όχι για να μείνουν εκεί, αλλά για να περάσουν στα ευρωπαϊκά εδάφη.

«Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να το σκεφτεί αυτό. Δεν θέλουν να μείνουν στην Τουρκία. Θέλουν να περάσουν στη Δύση και για αυτούς η Τουρκία είναι ένα σημαντικό εμπόδιο και υπομένει ένα σημαντικό κόστος», τόνισε ο Καϊνάκ.