Οργή στο Twitter για τις διακοπές της Ιβάνκα - Πάει διακοπές με τα «λεφτά των φορολογούμενων»;

Η οικογένεια της Ιβάνκας Τραμπ απολαμβάνει τις διακοπές της, κάνοντας σκι στις βουνοπλαγιές του Κολοράντο και προκαλώντας την αμερικανική κοινή γνώμη γι’ ακόμα μια φορά, αφού το κόστος των διακοπών της αγγίζει ένα τεράστιο ποσό.

Η κόρη του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον άντρα της Jared Kushner, τα παιδιά τους και τον άλλον γιο του Προέδρου Έρικ, ζήτησαν περί τους 100 ανθρώπους ασφαλείας για να τους συνοδέψουν στο ταξίδι τους.

Το γεγονός έχει προκαλέσει σάλο στο twitter, με πολλούς πολίτες να ασκούν δριμεία κριτική, υπενθυμίζοντας ακόμη και τις περικοπές που έκανε ο Πρόεδρος στα κοινωνικά προγράμματα.

Εξοργισμένοι χρήστες του twitter έγραψαν πως «οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν ένα γεύμα στο Meals on Wheels, αλλά μπορούν να παρέχουν τις διακοπές των παιδιών του Προέδρου».

«Δεν κάνω διακοπές φέτος, ώστε να μπορώ να πληρώσω για την ασφάλεια των παιδιών του Τραμπ και για να μπορούν να κάνουν σκι στο Aspen. Ελπίζω να λάβω ένα T-shirt.», είπε χλευαστικά κάποιος στο twitter.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είχε παλαιότερα κριτικάρει την Μισέλ Ομπάμα για τις διακοπές που έκανε στο ίδιο μέρος, υποστηρίζοντας πως το μόνο που προσφέρει είναι επιπλέον επιβάρυνση στους φορολογούμενους.

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2012 είχε γράψει: «Με την ανεργία να φτάνει το 15% και με τα χρέη να αγγίζουν τα 16 τρισεκατομμύρια, η Μισέλ Ομπάμα μας επιδεικνύει τις χλιδάτες διακοπές της στο Aspen, που πιθανόν να μας κοστίζουν έως και 1 εκατομμύριο».

Τα 12.208 δολάρια αγγίζει το ποσό για τον εξοπλισμό και τον ρουχισμό σκι στο Aspen Valley Ski and Snowboard Club, όπως ανέφερε η η Μυστική Υπηρεσία των Η.Π.Α. Όταν ακούς τόσα μεγάλα ποσά, πώς να μην εξαγριώνεσαι.

Ωστόσο, ο διευθυντής του club δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι το club του δεν νοικιάζει εξοπλισμό για σκι και ότι δεν ξέρει τίποτα για το εν λόγω συμβόλαιο. «Βλέπω όλες τις επιταγές που έρχονται εδώ, και σίγουρα δεν είδα κάποια από την Μυστική Υπηρεσία» είπε ο Mark Godomsky.