Ανατροπή στην υπόθεση Παντελίδη: Προκαταρκτική εξέταση για Αρναούτη-Κυριακού

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη πριν από ένα περίπου χρόνο, καλώντας ως ύποπτες τις Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριακού για ψευδορκία και την Κυριακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prorothema.gr οι δύο νεαρές κοπέλες θα κληθούν σύντομα από τον εισαγγελέα, προκειμένου να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις και διευκρινίσεις για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το μοιραίο τροχαίο που κόστισε την ζωή στον δημοφιλή τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Παράλληλα, έγινε αποδεκτό το αίτημα της οικογενείας του τραγουδιστή για συμπληρωματική εξέταση στο DNA που βρέθηκε στο τιμόνι.

Ο εισαγγελέας, σε ό,τι αφορά στο αίτημα του DNA δέχτηκε να εξεταστεί συμπληρωματικά το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο πίσω μέρος του τιμονιού του μαύρου τζιπ Mercedes, για το οποίο αν και στην έκθεση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι είναι αγνώστου προσώπου, ο πραγματογνώμονας της οικογένειας αποφαίνεται ότι οι 5 από τους 17 τύπους του DNA είναι ίδιοι με της Κυριάκου. Όπως λένε πρόσωπα του περιβάλλοντος Παντελίδη δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται η Αστυνομία ότι είναι αγνώστου προσώπου την ίδια ώρα που ο τεχνικός σύμβουλος δίνει πιθανότητες 99% να είναι δικό της.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας όρισε ιατροδικαστή προκειμένου να διαλευκανθεί αν είναι συμβατά τα χτυπήματα που έφερε ο τραγουδιστής, με τη θέση του οδηγού, καθώς οι ιατροδικαστές-τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας απεφάνθησαν ότι ήταν ασύμβατα με τη θέση του οδηγού ενώ ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι η εμφάνιση ενός μυστηριώδους προσώπου ο οποίος φέρεται να είναι αυτόπτης μάρτυρας και το οποίο η εισαγγελία καλεί για εξέταση.

Η Μίνα Αρναούτη, τότε, είχε απαντήσει με ανάρτησή της στο Facebook λέγοντας πως «σας αρέσει δεν σας αρέσει, ο Παντελής οδηγούσε», ενώ το επόμενο διάστημα με αναρτήσεις της έλεγε ευθέως και χωρίς περιστροφές ότι όλος ο ντόρος γίνεται για την αποζημίωση.

Διαψεύδει η πλευρά Κυριάκου ότι βρέθηκε DNA της στη θέση του οδηγού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φρόσω Κυριάκου, μετά από σχετικό θέμα που προβλήθηκε σε εκπομπή του Epsilon, πριν λίγο καιρό, και στην οποία αναφερόταν ότι βρέθηκε DNA της στη θέση του οδηγού, είχε απαντήσει ως εξής μέσω του συνηγόρου της:

«Σχετικά με τις αναφερόμενες «ανατροπές» και «νέες αποκαλύψεις» σε τηλεοπτική εκπομπή την 11-2-2017, αναφέρουμε τα εξής: Όλο το χρονικό διάστημα μετά το μοιραίο τροχαίο ατύχημα της 18-2-2016, από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να απουσιάσουμε από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις σχετικές «τηλεδίκες», σεβόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και με μοναδικό σκοπό την προστασία της εντολέως μας, καθώς η εμπλοκή της στο τραγικό δυστύχημα, αλλά και η έκταση που έχει έκτοτε δοθεί, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στην ψυχολογία και την καθημερινότητα της ιδίας, αλλά και της οικογένειάς της. Όλο αυτό το διάστημα, παρακολουθούμε στωικά διάφορους, που με την ταμπέλα του δημοσιογράφου, αναπαράγουν ή ανακαλύπτουν ψευδείς ειδήσεις και πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μοναδικός σκοπός όλων αυτών είναι να πουλήσουν τα τηλεπροϊόντα τους και να μας παρασύρουν σε εμφανίσεις στις εκπομπές τους. Και όσο πεισματικά αρνούμεθα να συμμετάσχουμε σε αυτό το σόου, τόσο επιμένουν προκαλώντας, τόσο εμάς, όσο και την κοινή λογική. Σήμερα, σε συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή , παρουσιάστηκαν κάποια «νέα» στοιχεία, τα οποία δήθεν προέκυψαν από τη δικογραφία και τα οποία δήθεν αποτελούν το πόρισμα των αρμοδίων Αρχών. Ωστόσο, τόσο ο τρόπος παρουσίασης των «στοιχείων», όσο και ο σχολιασμός που τα συνοδεύει δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας είδησης, δια της συρραφής αποσπασμάτων διαφορετικών εγγράφων.

Η απόπειρα εμφάνισης πορισμάτων ιδιωτικής πραγματογνωμοσύνης, ως πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο αποτέλεσμα έχει το να εκθέτει, αφενός τον συντάκτη του «αποκαλυπτικού» ρεπορτάζ, κυρίως όμως τις ίδιες τις Αρχές, οι οποίες συνέταξαν το δικό τους πόρισμα το οποίο και διαστρεβλώνεται, αυτό δε είναι και το πιο επικίνδυνο.

Η εκπομπή, λοιπόν, παρουσίασε δήθεν στοιχεία μέσα από τη δικογραφία, τα οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Σε κανένα σημείο των εγγράφων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ελληνικής αστυνομίας, δεν γίνεται αναφορά για ίχνη της εντολέως μας (ίχνη ιδρώτα όπως τα ανέφεραν) στο τιμόνι του αυτοκίνητου. Στο τιμόνι και στο κάθισμα του οδηγού δεν έχει βρεθεί γενετικό υλικό της εντολέως μας. Αυτά αναφέρονται σε ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη και όχι σε εκείνη των Αρχών. Και πολλά άλλα ακόμη στοιχεία, τα οποία, όσο και αν επιμείνουν κάποιοι, δε θα σχολιάσουμε ή αποκαλύψουμε ποτέ, παρά μόνο εκεί που πρέπει, ήτοι στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Επειδή, όπως μέχρι τώρα έχει γίνει απολύτως σαφές, σεβόμαστε τόσο την διαδικασία, όσο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην εν λόγω υπόθεση, ο από πλευράς μας σχολιασμός της δικογραφίας και όλων των στοιχείων, θα γίνει αποκλειστικά ενώπιον των αρμοδίων Αρχών και δικαστηρίων και όχι σε τηλεοπτικές εκπομπές που μοναδικό σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τον κόσμο για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Η ανοχή μας τελείωσε και όλοι αυτοί οι οποίοι δημιουργούν ή αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις, αναληθή περιστατικά, φιλοξενούν δήθεν «αυτόπτες μάρτυρες» και εξυβρίζουν και απειλούν την εντολέα μας δημιουργώντας κινδύνους ακόμη και για την ίδια της τη ζωή, πλέον θα αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος και θα κληθούν να απαντήσουν στα αρμόδια δικαστήρια και όχι κρυμμένοι πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες των γραφείων τους. Η υπομονή και ο σεβασμός έχουν και τα όρια τους. Αθήνα 11-2-2017… Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι».