Δυνατό μήνυμα: Το ατρόμητο κοριτσάκι απέναντι απ' τον ταύρο της Wall Street - Έγινε viral

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η σημερινή και το χρονικό της απεργίας της 8ης Μαρτίου 1985, καθώς και των διαχρονικών αγώνων των γυναικών για ίσα δικαιώματα αναβιώνουν σε ένα κλίμα που κυριαρχούν τα λουλούδια μα και οι ευχές για έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο ισότητας μεταξύ των δύο φίλων, έναν κόσμο στον οποίο ένα μικρό κοριτσάκι δεν διστάζει να σταθεί δίχως ίχνος φόβου απέναντι ακόμη και σ’ έναν μανιασμένο ταύρο, όπως αυτόν που βρίσκεται έξω από την Wall Street.

Στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, καθώς και στην κατάκτηση ηγετικών ρόλων, ο οργανισμός SSGA (State Street Global Advisors), τοποθέτησε το άγαλμα ενός μικρού κοριτσιού απέναντι στον ταύρο βρίσκεται έξω από την Wall Street. Όπως ήταν φυσικό εικόνα με το χάλκινο άγαλμα αυτού του μικρού κοριτσιού απέναντι στο δημοφιλή ταύρο, στη Wall Street της Νέας Υόρκης έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των social media.

koritsaki-tavros

Το άγαλμα του μικρού κοριτσιού είχε ήδη τοποθετηθεί από την Τρίτη 7 Μαρτίου, παραμονή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με τον επικεφαλής του οργανισμού SSGA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νομίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να διευθύνει κάποιος είναι να υπάρχει ένα ισχυρό συμβούλιο, αποτελεσματικό και ανεξάρτητο. Κλειδί γι’αυτά είναι η διαφορετικότητα των ιδεών και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν επικεφαλής διαφόρων ειδικοτήτων, εμπειριών και γνώσεων. Σήμερα, καλούμε τις επιχειρήσεις να πάρουν σοβαρά μέτρα για να αυξήσουν την διαφορετικότητα των ειδών στα διοικητικά τους συμβούλια και δημοσιεύουμε έναν σαφή οδηγό για να τους βοηθήσουμε στη δράση τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 500 επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στα αμερικανικά χρηματιστήρια, οι γυναίκες εκπροσωπούν το 20% των μελών των διοικητικών συμβουλίων. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2015 από την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών MSCI, οι επιχειρήσεις που έχουν ισχυρή γυναικεία παρουσία πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα.

koritsaki-tavros-1

Το άγαλμα είναι έργο της Kristen Visbal, η οποία, όπως εξήγησε στην “Wall Street Journal”, το εμπνεύστηκε από την κόρη μιας φίλης της, 9 ετών: «Η Wall Street είναι παραδοσιακά ένα ανδρικό περιβάλλον το οποίο λέει: «Ε, είμαστε εδώ». Το έργο μου έχει τον εξής συμβολισμό: “Μια γυναίκα μπορεί να είναι μικρόσωμη και εύθραυστη, αλλά δυνατή».

Το κοριτσάκι λοιπόν μπορεί να είναι μικρόσωμο, ωστόσο στέκεται ατρόμητο απέναντι στο μανιασμένο τεράστιο ταύρο, αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Σε έναν ταύρο που είναι έργο του Arturo Di Modica. Ένα έργο που συμβολίζει το αμερικάνικο χρηματιστήριο και έχει τοποθετηθεί εδώ και χρόνια έξω από το σταθμό του μετρό στη Wall Street της Νέας Υόρκης.