Kamergotchi: Τάισε το πολιτικό σου "κατοικίδιο" για να ζήσει μέχρι τις ολλανδικές εκλογές

Θύματα της χιουμοριστικής διάθεσης και του σαρκασμού των ψηφοφόρων έπεσαν οι πολιτικοί ηγέτες των ολλανδικών κομμάτων, εν όψει των εθνικών εκλογών.

Παρουσιαστές τηλεοπτικής εκπομπής δημιούργησαν μια εφαρμογή για smartphones. Tο όνομά της είναι «kamergotchi» και είναι ένας συνδυασμός του Tamagotchi, του γιαπωνέζικου παιχνιδιού με το ψηφιακό κατοικίδιο, καθώς και της ονομασίας της ολλανδικής βουλής.

Ο χρήστης λοιπόν καλείται είτε να ταΐσει τον ακροδεξιό υποψήφιο, Γκέερτ Βίλντερς είτε τον πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε είτε οποιονδήποτε υποψήφιο της αρεσκείας του, ώστε να ζήσει για ακόμα 24 ώρες, στην μάχη κατάληψης της εξουσίας. Αλλιώς πεθαίνουν… ‘Οχι βέβαια στην πραγματικότητα αλλά στο κόσμο των ψηφιακών κατοικίδιων.

Μέσω της εφαρμογής, οι παίκτες αναλαμβάνουν να φροντίζουν έναν πολιτικό, πριν από τις εκλογές που θα γίνουν στις 15 Μαρτίου. «Για να τον κρατήσετε ζωντανό για όσο περισσότερο γίνεται πρέπει να τον ταΐζετε, να του δίνετε προσοχή και πληροφορίες. Ποτέ δεν είχατε τόσο μεγάλη πολιτική επιρροή», επισημαίνεται στην έναρξη της εφαρμογής.

Όταν κάποιος «κατεβάζει» την εφαρμογή, αυτή του αναθέτει να φροντίζει κάποιον εκ των αρχηγών των 17 μεγαλύτερων κομμάτων στην Ολλανδία. Μέχρι την Κυριακή ήδη 100.000 χρήστες είχαν κατεβάσει την εφαρμογή, σύμφωνα με το Politico.