Βατερλώ για τον Τραμπ το διάταγμα για τους πρόσφυγες- Νέο μπλόκο από δικαστήριο

Νέα νομική ήττα υπέστη χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο προσφυγών, απέρριψε την προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης για την εφαρμογή της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου ταξιδιωτών και προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες, στις ΗΠΑ.

Ομόφωνα το τριμελές συμβούλιο των δικαστών αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ απέτυχε να παρουσιάσει οποιαδήποτε απόδειξη, ώστε να υποστηρίξει τις ανησυχίες της, σχετικά με την απειλή ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και να εφαρμοστούν άμεσα οι απαγορεύσεις από το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, που υπογράφτηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης των 29 σελίδων, που εξέδωσε το δικαστήριο και με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Θα σας δω στο δικαστήριο, η ασφάλεια του έθνους μας βρίσκεται σε κίνδυνο».

trump-tweet-court

Λίγη ώρα αργότερα σε συνομιλία του με δημοσιογράφους χαρακτήρισε την απόφαση «πολιτική» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να επιβάλει την απόφασή της μέσω της δικαστικής οδού.

Πλέον η υπόθεση είναι πολύ πιθανόν να αναπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «εξετάζουμε την απόφαση και μελετάμε τις επιλογές μας». Από την πλευρά του ο εισαγγελέας Μπομπ Φέργκιουσον που είχε προσφύγει κατά του διατάγματος χαρακτήρισε την απόφαση «ολοκληρωτική νίκη».

Η αντίπαλός του στις τελευταίες προεδρικές εκλογες Χίλαρι Κλίντον, αρκέστηκε σε ένα λιτό tweet στο οποίο έγραψε «3-0» υπενθυμίζοντας τις τρεις αρνητικές για την κυβέρνηση δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το διάταγμα.

trump-tweet-court2