Ρωσικό μαχητικό χτύπησε στρατώνα στη Συρία - Νεκροί 3 Τούρκοι στρατιώτες

Ρωσικό μαχητικό χτύπησε κατά λάθος έναν στρατώνα στη Βόρεια Συρία κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες και τουλάχιστον 11 ακόμη τραυματίστηκαν. Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαιώνει ο τουρκικός στρατός.

Η Milliyet μεταδίδει ότι Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τη λύπη και τα συλλυπητήριά τους για το δυστύχημα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία είχε στόχο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, «όμως τρεις από τους στρατιώτες μας έπεσαν ως μάρτυρες όταν επλήγη κτίριο όπου οι μονάδες μας είχαν πάρει θέση».

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι κατά τη συνομιλία τους, Πούτιν και Ερντογάν αποφάσισαν να ενισχύουν την συνεργασία τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο ελλιπής συντονισμός μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας ευθύνεται για τον θάνατο από λάθος των τριών Τούρκων στρατιωτών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ρωσικά μαχητικά σκότωσαν κατά λάθος 3 Τούρκους στρατιώτες, σύμφωνα με το RIA.