Αφγανιστάν: Εξι μέλη του Ερυθρού Σταυρού σκοτώθηκαν σε επίθεση του ISIS

Έξι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού σκοτώθηκαν και δύο αγνοούνται από επίθεση που δέχτηκαν στην επαρχία Τζοουζτζάν στο Αφγανιστάν. Οι εργαζόμενοι μετέφεραν, στο πλαίσιο αποστολή του Ερυθρού Σταυρού, προμήθειες σε περιοχές βόρεια του Αφγανιστάν, που επλήγησαν από φονικές χιονοθύελλες και χιονοστιβάδες.

Δεν έγινε γνωστό ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Λοτφουλάχ Αζίζι θεωρεί πως το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για επίθεση από μέλη του του Ισλαμικού Κράτους, καθώς, όπως είπε, χρησιμοποιώντας την αραβική ονομασία του ΙΚ, “το Νταές είναι πολύ ενεργό στην περιοχή”.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπίουλάχ Μουτζάχιν το διέψευσε, λέγοντας πως δεν ευθύνεται η οργάνωσή του για την επίθεση και μάλιστα εξέφρασε τη βούληση τα μέλη της να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσουν τους δράστες.

Τα πτώματα των θυμάτων μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα και σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Ραχματουλάχ Τουρκιστάνι διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Τον περασμένο μήνα ένας Ισπανός εργαζόμενος του Ερυθρού Σταυρού αφέθηκε ελεύθερος αφού κρατήθηκε για μερικές εβδομάδες από ενόπλους στο βόρειο Αφγανιστάν. Ο Ισπανός ταξίδευε μαζί με τρεις Αφγανούς συναδέλφους του από την πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στην Κουντούζ όταν ένοπλοι σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή τους. Οι τρεις Αφγανοί αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι και μόνο εκείνος κρατήθηκε όμηρος. Μέχρι και σήμερα παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αιτήματα των απαγωγέων αλλά και άγνωστο σε ποια οργάνωση ανήκαν.