Κάναμε λάθη στο προσφυγικό - Άνθρωποι είμαστε, δήλωσε ο Σόιμπλε

Στην παραδοχή ότι η Γερμανία έκανε λάθη αναφορικά με το προσφυγικό προχώρησε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην πολιτική των “ανοιχτών θυρών” που κόστισε και πολιτικά στο κόμμα της Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Welt, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι «έχουμε προσπαθήσει να βελτιώσουμε αυτό που μας ξέφυγε το 2015. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι, κάνουμε κι εμείς λάθη. Αλλά τουλάχιστον πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά», την ώρα που το αντιμεταναστευτικό κόμμα AfD έχει αυξήσει τα ποσοστά του σε βάρος των Χριστιανοδημοκρατικών.

Με την πολιτική της Μέρκελ, η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό που υποστηρίζει ο Σόιμπλε είναι πως η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την εναρμόνιση των κοινωνικών παροχών, προκειμένου να επιτευχθεί μία πιο δίκαιη κατανομή των προσφύγων στα μέλη της ΕΕ. Ένα ζήτημα το οποίο, όπως σχολίασε, μέχρι σήμερα θεωρείται ταμπού στη Γερμανία.

«Έχουμε πολύ υψηλότερα στάνταρντ σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές παροχές, σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Για αυτό θέλουν τόσο πολλοί να έρθουν στη Γερμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.