Ο Ντ. Τραμπ κρατούσε το χέρι της Τερέζα Μέι όταν εξήλθαν από τον Λευκό Οίκο (vid)

Πιασμένοι χεράκι-χεράκι, εξήλθαν μετά από την επίσημη συνάντησή τους από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Μάλιστα το κλίμα στην συνάντηση Τραμπ-Μέι ήταν τόσο εγκάρδιο με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail να σχολιάζει: «Ελπίζουμε κατά την συνάντηση με την βασίλισσα ο Τραμπ να κρατήσει κοντά τα χέρια του»!
xeraki-xeraki-ena

Το στιγμιότυπο κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν την πρώτη επίσημη επίσκεψη ξένου ηγέτη στον Λευκό Οίκο, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντ. Τραμπ. Μάλιστα η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο Αερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις που επικρατούν μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στην Τερέζα Μέι ότι «το Brexit θα είναι μια υπέροχη εξέλιξη για τη χώρα σας» και πρόσθεσε ότι «θα αποκτήσετε την δική σας ταυτότητα και θα μπορείτε να κλείνετε τις δικές σας εμπειρικές συμφωνίες χωρίς την εποπτεία κανενός»,

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η πρώτη ξένη ηγέτιδα που συναντήθηκε σήμερα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι δύο χώρες θέλουν να οικοδομήσουν στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Οβάλ Γραφείο, η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το Λονδίνο εξετάζει το πώς θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και ότι συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να καταστούν ευκολότερες οι εμπορικές συναλλαγές.